Renata Šarjaková, 27. březen 2008
Zvyšování efektivnosti produkce a konkurenceschopnosti v živočiné výrobě
Zemědělský svaz ČR Vás zve na seminář.

Z E M Ě D Ě L S K Ý   S V A Z 

Č E S K É   R E P U B L I K Y

 

Vás zve na seminář

 

 

 

Zvyšování efektivnosti produkce a konkurenceschopnosti v živočišné výrobě

 

zaměřený na konkurenceschopnost a perspektivy produkce mléka, hovězího a vepřového masa.

 

 

Účastníci získají potřebné informace, aby dokázali umístit svou produkci i zdroje důsledně a pružně tam, kde mohou docílit nejvyšších konkurenčních výhod, aby obstáli v konkurenci evropského a světového trhu. Přednášky pomohou účastníkům zvýšit schopnost předvídat změny a rozpoznat jejich dopady.

 

 

Semináře jsou pořádány v rámci Programu rozvoje venkova, Opatření I.3.1. Další odborné vzdělávání a informační činnost

 

Termín a místo konání:

23.4. 2008, Penzion u Horáků - Horák Adam,

Starý Jičín-Palačov 57, 741 01


P R O G R A M   S E M I N Á ř E

Zvyšování efektivnosti produkce a konkurenceschopnosti v živočišné výrobě

23.4. 2008, Penzion u Horáků - Horák Adam, Starý Jičín-Palačov 57, 741 01

8.00 – 9.00           Prezence účastníků

9.00 – 9.15           Zahájení

                   Ing. Jiří Zeman, Předseda Krajské rady Moravskoslezský kraj

9.15. – 11,00

Konkurenceschopnost a perspektivy produkce mléka v ČR v kontextu vývoje produkce v EU – Ing. Iveta Bošková, VÚZE Praha

- Aktuální vývoj produkce mléka ve světě, přehled oblastí s výraznou dynamikou produkce, aktuální vývoj poptávky a nabídky a vývoj cen mlékárenských komodit na světových trzích.

- Dopad světového a evropského trhu s mlékem na změny produkce mléka a mlékárenských výrobků v ČR, vývoj struktury produkce, vývoj cen a uplatnitelnost na zahraničních trzích.

- Srovnání nákladů a výnosů produkce mléka v ČR s  vybranými zeměmi v hlavních světových produkčních regionech včetně zemí EU.

- Perspektivy vývoje evropských tržních mechanismů,  včetně analýzy metod a dopadů odstranění mléčných kvót v EU.

- Perspektivy produkce mléka v ČR, přednosti a nevýhody českých chovatelů dojného skotu ve srovnání s producenty v dalších zemích EU.

11,00 – 12,45

Dosavadní výsledky efektivnosti a konkurenceschopnosti produkce hovězího masa včetně odhadu vývoje v následných letech s poukazem na rizika spojená s uplatněním na trhu – Ing. Josef Ouředník, Ing. Josefina Menzlová, VÚZE Praha

- Dosavadní vývoj produkce a obchodu s hovězím masem, přehled významných producentských zemích v EU a ve světě.

- Dosavadní vývoj efektivnosti výkrmu skotu, rozhodující položky nákladů na výkrm skotu.

- Snižování bariér omezujících zahraniční obchod s hovězím masem, vliv globalizace na úroveň cen zemědělských výrobců jatečného skotu.

- Vliv plemenného složení na efektivnost produkce hovězího masa, respektování požadavku zpracovatelů na objem a kvalitu dodávek podle požadavku trhu.

- Výhled produkce hovězího masa v ČR ve srovnání s předpoklady výroby v rozhodujících zemích EU a významnými světovými producenty.

12,45 – 13,15        Oběd

13,15 – 15,00

Výroba vepřového masa v ČR a její perspektivy z pohledu konkurenceschopnosti a efektivnosti – Ing. Miluše Abrahamová

- Aktuální vývoj výroby vepřového masa ve světě, přehled významných roducentů v EU a ve světě, aktuální vývoj poptávky a nabídky na trhu a jejich vliv na vývoj cen vepřového masa.

- Chov prasat a výroba vepřového masa v ČR, vývoj stavů, produkce a spotřeby, soběstačnost.

- Vliv zahraničního obchodu na domácí trh s vepřovým masem a na vývoj cen zemědělských výrobců v ČR; konkurenceschopnost domácí produkce.

- Ekonomika chovu prasat, efektivnost výkrmu prasat, rozhodující položky nákladů ovlivňující jejich výši nákladů; parametry užitkovosti v chovu prasat.

- Intenzita výroby vepřového masa a její vliv na životní prostředí.

- Výhled produkce vepřového masa a její perspektivy v porovnání s očekávaným vývojem v ostatních zemích EU a u významných světových producentů.

 

Organizační pokyny a přihláška

 

Účast na semináři včetně podkladových materiálů je zdarma. Stravování bude zajištěno.

 

 

Přihlášky zasílejte nejpozději do 21.4. 2008 na adresu:

Alena Hubová

ZS ČR územní organizace Nový Jičín

Divadelní 9

741 01 – Nový Jičín

Tel.: 556 707 778, e-mail: szds.nj@worldonline.cz

 

Pozvánka s programem a přihláškou bude uvedena také na: http://www.ivzops.cz

 

 

Případné informace: Ing. Veronika Hlaváčková, Ph.D., tel.: 602 790 274,

email: nova@zscr.cz

 

 

 

Přihláška

na seminář „Zvyšování efektivnosti produkce a konkurenceschopnosti

v živočišné výrobě“,

23.4. 2008, Penzion u Horáků - Horák Adam, Starý Jičín-Palačov 57, 741 01

 

 

Jméno účastníka:………………………………………………………………………………...

Organizace, farma…..…………………………………………………………………………...

Adresa:…………………………………………………………………………………………..

E-mail a tel:……………………………………………………………………………………...

 

 

Podpis účastníka:

 

 


Hodnocení => průměr 058
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář