Renata Šarjaková, 14. prosinec 2007
TROPHÉLIA Europe 2008
Vyhlášení nové soutěže pro studenty vysokých škol zaměřené na inovace potravinářských výrobků.
 
Jde o novou soutěž zaměřenou na inovace v oblasti potravin, přičemž autory inovací budou studenti vysokých škol.
Soutěž TROPHÉLIA vznikla ve Francii z iniciativy výrobců potravin, obchodu, vysokých škol a technologických center. Probíhá tam již od roku 2000. Od té doby vzniklo více než 80 potravinářských výrobků. Asi 20 z nich se vyrábí a dodává na trh prostřednictvím obchodních řetězců ve Francii. “Throphélia” se stala národní značkou pro inovace potravinářských výrobků ve Francii.
Více informací o oceněných výrobcích je k dispozici na www.trophelia.fr. V roce 2007 získaly ocenění tyto výrobky:
 
Cena
Výrobek
Zlatá Trophélia
Perléa: ovocný kaviár
Stříbrná Trophélia
Cabrissimo: rajčatová a bazalková pěna vyrobená z kozího mléka
Bronzová Trophélia
Les Bouchonettes: plněné sladké knedlíky
Trophélia za inovace v sektoru ovoce a zeleniny
Gum: kolekce “sweet vegetable” sorbetů
Speciální Trophélia “Bernarda Loiseau”
Drop’izz: aromatizované barevné šumivé tablety k přípravě nápojů
 
Na základě evropských iniciativ zaměřených na podporu inovací bylo dohodnuto, že od roku 2008 se bude konat soutěž Trophélia Europe.
 
Organizace soutěže Trophélia Europe 2008
1. Země, které budou mít zájem o účast v této soutěži, se musí registrovat do 14. března 2008.
2. Každá země, která má zájem o účast, zorganizuje oficiální národní kolo soutěže (na základě francouzských pravidel) nebo alternativně jmenuje k účasti jeden studentský tým (do nominačního procesu musí být zapojena národní federace výrobců potravin).
3. Dokumentace (v angličtině) týkající se prezentace výrobku navrženého do soutěže musí být zaslána CIAA (Evropské konfederaci výrobců potravin a nápojů) do 15. července 2008.
 
Více informací o podmínkách soutěže je k dispozici v dokumentu CIAA (viz příloha). Vítězové evropské soutěže budou vyhlášeni dne 20. října 2008 v průběhu konání veletrhu SIAL 2008.  Cena pro vítězný tým je 10 tisíc EUR.
 
Zdroj: Ing. Alexandra Kvasničková

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 092
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář