Renata Šarjaková, 18. říjen 2007
Zlepšení kvality krmných obilovin
Vědci ze společnosti Du Pont de Nemours odhalili gen, při jehož deaktivaci se může zlepšit krmná hodnota obilovin.
 
 Podle informací společnosti řídí uvedený gen produkci kyseliny fytové (obsahující fosfor), která nemůže být monogastrickými zvířaty, jako jsou prasata a drůbež, trávena. Vědci z přidružené společnosti - Pioneer Hi-Bred pomocí genetického inženýrství úspěšně tento gen deaktivovali. Podle informací vykazují modifikované rostliny významně nižší obsah kyseliny fytové. Při jejich zkrmování zvířatům se snížilo množství vylučovaného fosforu a zvýšila se, v porovnání s běžnými plodinami, využitelnost základních minerálních látek a stopových prvků.
 
Zdroj: Ing. Pavla Schneiderová

Hodnocení => průměr 055
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář