Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Mikrobiologie čerstvého ovoce a zeleniny
Mikrobiologie čerstvého ovoce a zeleniny
Nová publikace s názvem Microbiology of Fresh Produkce je věnována problémům mikrobiologie produkce čerstvého ovoce a zeleniny.
Mikrobiologie čerstvého ovoce a zeleniny
Americká mikrobiologická společnost (American Society for Mikrobiology) vydala novou publikaci s názvem Microbiology of Fresh Produce (Karl R. Matthews– Michael P. Doyle, December 2005, 239 stran, ISBN-10: 1555813577, ISBN-13: 9781555813574, 99,95 USD), která je věnována problémům mikrobiologie čerstvě sklizené produkce ovoce a zeleniny. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány následujícím tématům:
* Mikroorganismy spojované s ovocem a zeleninou
* Úloha správné zemědělské praxe v bezpečnosti čerstvého ovoce a zeleniny
* Biologie patogenních mikroorganismů přenášených potravou, vyskytujících se v ovoci a zelenině
* Posklizňová manipulace a zpracování – zdroje mikroorganismů a dopady sanitačních procedur
* Mikrobiologická bezpečnost čerstvě sklizené produkce
* Naklíčená semena – současná situace v oblasti mikrobiologické bezpečnosti
* Spotřebitelské preference a praktiky při zpracovávání čerstvého ovoce a zeleniny.
Zdroj: Ing. Olga Kopáčová
Hodnocení
=> průměr 077