Renata Šarjaková, 10. září 2007
Mikrobiologie čerstvého ovoce a zeleniny
Nová publikace s názvem Microbiology of Fresh Produkce je věnována problémům mikrobiologie produkce čerstvého ovoce a zeleniny.
 
Mikrobiologie čerstvého ovoce a zeleniny
Americká mikrobiologická společnost (American Society for Mikrobiology) vydala novou publikaci s názvem Microbiology of Fresh Produce (Karl R. Matthews– Michael P. Doyle, December 2005, 239 stran, ISBN-10: 1555813577, ISBN-13: 9781555813574, 99,95 USD), která je věnována problémům mikrobiologie čerstvě sklizené produkce ovoce a zeleniny. Jednotlivé kapitoly jsou věnovány následujícím tématům:
* Mikroorganismy spojované s ovocem a zeleninou
* Úloha správné zemědělské praxe v bezpečnosti čerstvého ovoce a zeleniny
* Biologie patogenních mikroorganismů přenášených potravou, vyskytujících se v ovoci a zelenině
* Posklizňová manipulace a zpracování – zdroje mikroorganismů a dopady sanitačních procedur
* Mikrobiologická bezpečnost čerstvě sklizené produkce
* Naklíčená semena – současná situace v oblasti mikrobiologické bezpečnosti
* Spotřebitelské preference a praktiky při zpracovávání čerstvého ovoce a zeleniny.
 
Zdroj: Ing. Olga Kopáčová

Hodnocení => průměr 066
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář