Renata Šarjaková, 23. srpen 2007
Činnost mezinárodní asociace přírodních obalů pro masné výrobky
Mezinárodní setkání členů asociace ve španělské Valencii k používání nových obalových materiálů na masné potraviny.
 
Okolo 420 účastníků z 184 členských států společnosti INSCA (Mezinárodní asociace přírodních obalů pro masné výrobky) se společně sešla v španělské Valencii na každoročním setkání. Společně projednaly očekávaný vývoj pro následující období. Vztahy s veřejností jsou jedním z hlavních témat, které přinášejí v konečném výsledku požadovaný rozvoj a kvalitu výrobků v přírodních obalech. Kromě těchto kontaktů nejen s veřejností, ale i s vládními a nevládními organizacemi jako je například Komise pro zdraví a ochranu spotřebitelů v Evropské unii nebo Světové organizace pro zdraví zvířat. Také se zaměřují na časopisy s tématem výroby masa jak při zprávách v novinách, tak i v televizi.
Podle internetové stránky www.insca.org sledovala tato organizace nový pohled, kdy je prezentována v pěti světových jazycích. Protože průmysl pro výrobu obalových materiálů nemá dostatek vědeckých údajů a informací. Společnost INSCA proto požaduje zvýšení účinného zapojení v mezinárodních vědecky pracujících skupinách, které zahrnují společnosti z Evropy, Ameriky, Japonska a Číny. Během posledních let bylo na uvedených projektech utraceno více než 800 000 USD. Z poskytnutých údajů mohou čerpat užitečné informace zejména vládní organizace. Sleduje se také pohled z hlediska zdraví a ochrany spotřebitelů, kdy se používají zvláště údaje z Evropské unie, ale například i informace o zákazu dovozu hovězích střev pro výrobu masných výrobků z Brazílie.
Během posledních let byly v Evropské unii uvedeny v platnost zákony, které se týkají bezpečnosti potravin a upozorňují zvláště na nebezpečí látek vzhledem ochraně lidského zdraví. Vedení mezinárodní asociace má za úkol stále aktualizovat tato pravidla. V národních, oblastních nebo dokonce místních vládách na území států Evropské unie, kde současně platí evropské i místní právní předpisy s cílem zabezpečit zdraví a ochranu spotřebitelů. Na mezinárodní úrovni jsou organizována setkání se členy mezinárodní asociace. Ve Valencii bylo setkání zaměřeno na ukázku toho, jak se standardním způsobem vytvářejí v průmyslovém měřítku systémy kritických bodů (HACCP).
Mezinárodní organizace INSCA nyní zahrnuje i 27 nových členů společnosti včetně členů, kteří se k asociaci po vystoupení opět navrátili.
 
Zdroj: Ing. Iva Hvízdalová

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 061
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář