Renata Šarjaková, 15. srpen 2007
Nový kolagulátor Formatic na polotvrdé sýry
Společnost Hochland instalovala v sýrárně v polském Wegrów zařízení firmy Alpma, které na veletrhu Anuga získalo cenu European FoodTec.
 
Formatic – koagulátor k výrobě sýrů vyvinutý společností Alpma (Alpenland Maschinenbau) a instalovaný v Polském závodě společnosti Hochland získal zlatou medaili European FoodTec na veletrhu Anuga 2007 za nové řešení zabraňující kyslíku vstupovat do dutin sýrů při jejich výrobě (při napouštění sýřeniny). Inovace znamená optimalizaci nákladů s nároků na prostor, tvarovou flexibilitu výrobků a zajištění hygieny procesu a kvality výrobku. Tento koagulátor model S je 42 m dlouhý a zpracuje 17 300 l sýrařského mléka za hodinu. V polském závodu ve Wegrów je v provozu dvě nebo tři směny. Je plně automatizovaný, dávkují se mléko, chlorid vápenatý, syřidlo a voda. Linka produkuje 15 druhů sýrů od 15 do 70 % t. v s. Změna druhu výrobku je proveditelná jednoduchým přepnutím. Je umožněna výroba sýrů v různých tvarech.
Společnost Hochland se sídlem v Heimenkirch (Německo) má 3 700 zaměstnanců a vyrábí ročně 260 tis. t. sýra (900 mil. EUR). Hochland prodává své výrobky pod značkami Hochland, Almette, Valbon a Patros. V Polsku působí společnost od r. 1993, a sice v závodech na měkké sýry Baranovo, na čerstvé a polotvrdé sýry Wegrów a na tavené sýry v Kazmierz.
 
ZdroJ: Ing. Irena Suková

Hodnocení => průměr 088
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář