Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 15. srpen 2007
SAFEED-PAP: výzkumný projekt EU
SAFEED-PAP: výzkumný projekt EU
Tento výzkumný projekt EU je zaměřený na detekci přítomnosti zpracovaných živočišných proteinů specifických pro určitý živočišný druh v krmivech.
SAFEED-PAP (Safe FEED Processed Animal Proteins) – Bezpečné zpracované živočišné proteiny pro krmné účely – je výzkumný projekt podporovaný Evropskou komisí prostřednictvím 6. rámcového programu V&V v EU.
Uvedený projekt se zaměřuje na detekci přítomnosti zpracovaných živočišných proteinů specifických pro určitý živočišný druh (species-specific) v živočišných krmivech. Projekt typu STREP byl spuštěn koncem ledna 2007. Na projektu spolupracuje 13 pracovištť z osmi zemí (Belgie, Velká Británie, Španělsko, Nizozemí, Dánsko, Litva, Itálie, Čína). Je k dispozici první vydání elektronického zpravodaje zaměřeného na bezpečnost krmiv (viz příloha), který bude vydáván dvakrát do roka.
V rámci projektu se uskuteční ve dnech 27.–28. listopadu 2007 mezinárodní konference na téma bezpečnosti krmiv (Feed Safety), která proběhne ve čtyřech sekcích:
V rámci projektu se uskuteční ve dnech 27.–28. listopadu 2007 mezinárodní konference na téma bezpečnosti krmiv (Feed Safety), která proběhne ve čtyřech sekcích:
* Sekce 1: Bezpečnost krmiv: souvislost a specifičnost
* Sekce 2: Živočišné vedlejší produkty: přísady a nežádoucí látky
* Sekce 3: Rostlinné produkty: přísady a nežádoucí látky
* Sekce 4: Jiná aditiva a nežádoucí látky
Zdroj: Ing. Alexandra Kvasničková
Hodnocení
=> průměr 076