Na trh nesmí dodat společnost Guseppe se sídlem v Rokytnici v Orlických horách celkem 9 990 kusů pizzy s názvem Guseppe pizzeria funghi. Pizza měla datum minimální trvanlivostí 23. dubna 2008 a 5. 6. 2008. Potravina zatím tak zůstává v logistickém centru společnosti v Dašicích.
Důvodem je skutečnost, že Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) při kontrole pizzy uvedených šarží objevili larvy hmyzu. Byly v třeni hříbků, které jsou součástí této potraviny.
Výrobce vyrobil a již dodal dalších 11 934 kusů potraviny Guseppe pizzeria funghi s daty minimální trvanlivosti 26. února 2008, 23. dubna 2008 a 5. června 2008 prodejcům, kteří je na základě rozhodnutí SZPI stahují z prodeje.
Část si již v poslední době zakoupili spotřebitelé.
Firma Guseppe letos vyrobila celkem tři šarže pizzy s houbami. Hříbky pro výrobu této potraviny odebrala od dodavatelů z Francie a z Polska.
Zdroj:: Mgr. Ivo Klemeš - tiskový mluvčí SZPI |