Renata Šarjaková, 28. červen 2007
Jak se chránit před ptačí chřipkou
Na internetové adrese Novinky.cz jsou uvedena doporučení jak se chránit před ptačí chřipkou.
 
V zájmu ochrany před ptačí chřipkou je potřeba dodržovat následujcí:
 
 - maso tepelně zpracovat při teplotě nad 70 stupňů Celsia (týká se i vajec)
 - při manipulaci se syrovým masem používat jiné nástroje - nože a jiné nástroje na práci s ostatními potravinami
 - vyvarovat se kontaktu s uhynulými ptáky, nedotýkat se ptačích výkalů
 - dbát na osobní hygienu: umývání rukou, přezouvání, převlékání po kontaktu s drůbeží
 - informovat o nálezu většího počtu uhynulých ptáků veterinární správu
 - zabránit psům a kočkám v kontaktu s uhynulými nebo nemocnými ptáky.
 
Zdroj: Ing. Pavla Schneiderová

Hodnocení => průměr 091
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář