Renata Šarjaková, 23. březen 2007
Zdravotní výhody čekanky
Italovský výzkum ukázal, že svými antioxidačními vlastnostmi je čekanka účinná v boji proti rakovině a dalším Vážným nemocem.
 
Italský výzkum ukázal, že čekanka je se svými antioxidačními vlastnostmi účinná v ochraně proti chorobám, jako jsou například určité typy rakoviny, kardiovaskulární choroby a žlučové kameny. 
     Italský výzkum ukázal, že čekanka je účinná v ochraně proti chorobám tak jako borůvky a špenát. Má vyšší antioxidační vlastnosti, než většina jiných druhů zeleniny. Italský výzkumník, který vedl práce na poslední studii, vysvětluje, že čekanka je obzvláště účinná v ochraně proti určitým typům rakoviny a kardiovaskulárním chorobám. Americká studie ukázala, že u žen, které  pravidelně  konzumují stravu bohatou na ovoce a zeleninu, se s menší pravděpodobností vyvinou žlučové kameny.
Zdroj: Ing.Šárka Vondráčková

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 098
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář