Renata Šarjaková, 14. březen 2007
Geneticky modifikované plodiny pro potravinářské účely
Informace o výsledcích výzkumu z prvních sklizní kukuřice Bt v ČR.
Geneticky modifikované plodiny pro potravinářské účely
 
Kvasničková
První sklizeň Bt-kukuřice v ČR, výzkum v oblasti GM brambor a GM jablek v ČR. O některých dalších GM plodinách.
Jsou k dispozici dva články z časopisu BIOPROSPECT 16, 2006, č. 3–4, který vydává Biotechnologická společnost. Jde o příspěvky pod názvem:
* J. Zlámalíková: Geneticky modifikované plodiny
 
V prvním z příspěvků se uvádí, že se v roce 2006 v ČR poprvé pěstovala pro komerční účely Bt-kukuřice (především na jižní Moravě a ve středních Čechách) a popisují se polní pokusy s GM bramborami v ČR. Jsou uvedeny další plodiny, u kterých mohou genové manipulace výrazně zvýšit nutriční hodnotu nebo zlepšit zpracovatelské vlastnosti (rajčata, rýže, káva).
Ve druhém příspěvku se popisuje výzkum v oblasti využití genových manipulací k produkci jablek (odolných vůči patogenům, se sníženým obsahem alergenů).
 
Zdroj:A.Kvasničková

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 133
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář