- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
POZVÁNKA NA SEMINÁŘ BIO V REGIONU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZJISTĚTE VÍC O EKOLOGICKÉM ZEMĚDĚLSTVÍ A BIOPOTRAVINÁCH VE VAŠEM KRAJI
Zjistěte víc o možnostech odběru biopotravin i o zajímavých ekozemědělských projektech, které v regionu probíhají. I vy můžete ovlivnit, jakým způsobem hospodaří zemědělci ve vašem okolí.
Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem kraji můžete v sérii seminářů, které pořádá Bioinstitut o.p.s.
Seminář o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Moravskoslezském kraji se koná 22. 11. od 9:00 hod do cca 13:00 hod v Opavě, na Střední škole hotelnictví a služeb a Vyšší odborné škole (Tyršova 867/34) a je určen pro širokou veřejnost se zájmem o ekologické zemědělství. Vítáni jsou studenti, pedagogové, zástupci veřejné správy, zájemci o komunitní zemědělství, dodavatelé a prodejci potravin a všichni se zájmem o jídlo z blízka.
Těšit se můžete na prezentace ekologických sedláků, kteří v regionu nabízí kvalitní hovězí biomaso (Zemědělská farma Jan Hořák, Farma George), mléčné kozí výrobky (Ekofarma Šťastná koza) či úspěšně vyrábí ovocné šťávy (Vitaminátor s.r.o.). O tom, jak lze za přijatelnou cenu pravidelně přímo z farmy získávat čerstvé biopotraviny a co znamená komunitou podporované zemědělství (tzv. KPZ), budou vyprávět Ing. Alena Malíková z Regionálního centra Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO a Asociace místních potravinových iniciativ a Pavel a Gabriela Šelongovi, kteří takovou "KPZ" jako jedni z prvních v ČR provozují. Systém kontroly a základní rozdíly mezi bio a konvenční produkcí vysvětlí Ing. Milan Berka z kontrolní organizace KEZ o.p.s. O rozvoji ekologického zemědělství v Moravskoslezském kraji krátce poví Ing. Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) a Mgr. Sylva Horáková (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, z.s.).
Projekt Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje za přispění Ministerstva zemědělství ČR Bioinstitut, o.p.s.
Koordinátorka projektu: Ing. Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Komunikace s médii: Mgr. Kateřina Čapounová, media@ctpez.cz, tel.: 602 522 335
Detailní informaci o semináři najdete v přiložené pozvánce.