Renata Šarjaková, 16. září 2016
Pozvánka na seminář Bio v regionu Olomouckého kraje
Sýr
 

Zjistit více o ekologickém zemědělství a biopotravinách ve vašem kraji můžete v sérii seminářů, které pořádá Bioinstitut o.p.s. Seminář o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Olomouckém kraji se koná 4. 10. od 9:00 hod v Olomouci, na Střední odborné škole obchodu a služeb (Štursova 14) a je určen pro širokou veřejnost. Vítáni jsou studenti, pedagogové, zástupci veřejné správy, zájemci o komunitní zemědělství i dodavatelé a prodejci potravin.

Cílem semináře je představit ekologické farmy a bio výrobce v regionu Olomouckého kraje, navázat a podpořit vzájemné vazby mezi nimi a spotřebiteli a ukázat, čím a proč se liší ekologická produkce od běžné zemědělské a potravinářské výroby.

Těšit se můžete na prezentace ekosedláků, kteří v Olomouckém kraji vyrábí potraviny přímo na farmách – minimlékárna Hvozd (AMALTHEA s.r.o.), dodavatel biohovězího farma M A R W I N, v.o.s., ovocné sady Libina (ÚSOVSKO EKO s.r.o.) či Biodvorek rodiny Lačňákových. Jak téměř zapomenuté plodiny špalda, pohanka či oves dnes ovlivňují nejen náš jídelníček, ale i rozvoj Olomouckého regionu, bude vyprávět Ing. Dagmar Janovská z Výzkumného ústavu rostlinné výroby, koordinátorka mezinárodního výzkumu o minoritních plodinách, i Ing. Martin Hutař, majitel společnosti PRO-BIO, obchodní společnost s r.o. ze Starého Města pod Sněžníkem, největšího výrobce biopotravin v regionu i v ČR. O tom, jak si založit komunitou podporované zemědělství (tzv. KPZ) a výhodách krátkých cest potravin od sedláků přímo ke spotřebitelům bude přednášet Ing. Alena Malíková z Regionálního centra Svazu ekologických zemědělců PRO-BIO. Projekt zdravého stravování ve školních jídelnách, možnosti, jak navazovat spolupráci s místními producenty i výhody a nevýhody spojené s odběrem lokálních potravin popíší zástupci projektu Skutečně zdravá škola. Ing. Milan Berka zástupce kontrolní organizace KEZ o.p.s. posluchačům vysvětlí systém kontroly a zkušenosti s podvody při výrobě a prodeji biopotravin. O rozvoji ekologického zemědělství v Olomouckém kraji krátce poví Ing. Andrea Hrabalová (Bioinstitut o.p.s) a Sylva Horáková (Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO).

Projekt Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje za přispění Ministerstva zemědělství ČR Bioinstitut o.p.s. 

Koordinátorka projektu:  Ing. Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Komunikace s médii:  Mgr. Kateřina Čapounová,
media@ctpez.cz, tel.: 602 522 335

Detailní informaci o semináři najdete v této pozvánce:

ikona souboruPozvanka na seminar Bio v Olomouckem kraji Olomouc 4 10 2016


Hodnocení => průměr 125
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář