Renata Šarjaková, 22. září 2014
Konference České potravinářské fórum

Akce se bude konat 24. září 2014 v Praze (hotel Jurys Inn, Praha 8). České potravinářství se dlouhodobě potýká s řadou problémů. Může za to jak nová česká i evropská legislativa, dovoz levných a nekvalitních potravin ze zahraničí, tak změny chování na straně spotřebitele. Svůj podíl mají ale také výrobci a prodejci – ať už možným šizením výrobků, špatnému označování alergenů ve výrobcích nebo chybným skladováním produktů. Jak velké musí být pokuty, aby se situace neopakovala, a je pravda, že jsou to zákazníci, kteří vyžadují především levné potraviny. Lidé se stále více začínají zabývat tím, odkud jídlo pochází a kdo ho vyrábí, objevili kouzlo lokálních výrobků, farmářských trhů či možnosti vypěstovat si svépomocí zeleninu i ve velkých městech. Hlavním tématem konference bude nová legislativa a s ní spojené novinky.

Program konference:

Novela rámcového zákona 110/1997 Sb., o potravinách a důsledky vyplývající z jejího přijetí
 - Shrnutí nejdůležitějších změn zákona
 - Činnost úřadu pro potraviny
 - Změny a termíny v označování potravin
MUDr. Viera Šedivá, vrchní ředitelka, sekce potravinářských výrob - Úřad pro potraviny, Ministerstvo zemědělství ČR

Jak bude vypadat kontrola ze strany Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- rozšíření kompetencí
 - novela o Státní zemědělské a potravinářské inspekci
Ing. Jindřich Pokora, ředitel odboru kontroly, laboratoří a certifikace, Státní zemědělská a potravinářská inspekce 

Kontrola ze strany Státní veterinární správy
 - kontroly restaurací
 - oznamovací povinnost výrobců živočišních potravin při dovozu  - vyhodnocení fungování zákona
MVDr. Jan Váňa, ředitel Odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví, Státní veterinární správa

Dohledatelnost původu surovin českých výrobků
Ing. Jaroslav Faltýnek, předseda zemědělského výboru, Poslanecká sněmovna ČR

Přínosy novely rámcového zákona pro spotřebitele
 - méně známe a nemedializované dopady novely
Zástupce Potravinářské komory České republiky


Dopady Novely rámcového zákona 110/1997 Sb. do reality v českých obchodech
- podíl českých potravin v českých obchodech
Pavel Mikoška, ředitel oddělení kvality, AHOLD; člen představenstva Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR

Český potravinářský průmysl 10 let po vstupu do EU
Doc. Ing. Tomáš Doucha, CSc., Úsek Věda a výzkum, odd. ekonomiky zemědělství a potravinářství, Ústav zemědělské ekonomiky a informací 

Problematika plýtvání potravin v České republice a chystané změny v této oblasti
Věra Doušová, předsedkyně Potravinové banky Praha, Česká federace potravinových bank

Panelová diskuze - "Uplatnění českých potravin na tuzemském maloobchodním trhu"

PROGRAM KONFERENCE   | PRAKTICKÉ INFORMACE + MÍSTO KONÁNÍ   | ON-LINE REGISTRACE

Na setkání se těší

Helena Sochrová
manažerka konference
helena.sochrova@bids.cz
+420737461336


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 065
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář