Renata Šarjaková, 22. květen 2014
Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2014

Vážení,

dovoluji si Vás oslovit v souvislosti s pátým ročníkem soutěže Regionální potravina Moravskoslezského kraje, kterou vyhlásilo Ministerstvo zemědělství ČR za podpory Moravskoslezského kraje.

 I v letošním roce bude v našem kraji opět udělena vybraným potravinám prestižní značka Regionální potravina Moravskoslezského kraje. Značku mohou na čtyři roky získat výrobci regionálních potravin a o jejím udělení rozhodne hodnotící komise.

Do soutěže se opět mohou přihlásit výrobci místních potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků, jejich výrobek je zcela vyroben na území Moravskoslezského kraje a podíl tuzemských surovin musí tvořit minimálně 70%. Cílem soutěže je podpořit výrobce potravin v našem kraji.

Stejně jako v loňském roce se bude soutěžit v devíti soutěžních kategoriích. Výrobci potravin tak mohou své produkty přihlašovat k soutěži do 23. 6. 2014 v kategoriích masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas, masné výrobky trvanlivé, sýry včetně tvarohu, mléčné výrobky ostatní, pekařské výrobky včetně těstovin, cukrářské výrobky včetně cukrovinek, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě, ostatní výrobky.

Oceněné výrobky a jejich producenti získají kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje také další podporu, účast na přehlídce regionálních potravin Jak šmakuje Moravskoslezsko, ochutnávky na různých akcích v kraji apod. Marketingové aktivity podporující značku Regionální potravina odstartují v červnu. Informační a inzertní kampaň proběhne v tisku, televizi a rozhlase, doplní ji speciální mediální projekty. Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Státním zemědělským a intervenčním fondem za podpory budou značku prezentovat na farmářských trzích a v místních sítích maloobchodních prodejen.

 

Pravidla pro udělení značky Regionální potravina Moravskoslezského kraje jsou zveřejněna na stránkách www.regionalnipotravina.cz, v sekci „Pro výrobce“, v části určené pro Moravskoslezský kraj, www.kr-moravskoslezsky.cz a stránkách www.mskis.cz.

 

Adresa pro přijímání přihlášek je Regionální agrární komora Ostravsko, Krnovská 69,
746 01 Opava, elektronicky na adresách
oakop@opava.cz, potravina.lenka@seznam.cz.

Formulář v elektronické podobě lze vyplnit na stránkách soutěže www.regionalnipotravina.cz.

 

Hodnocení přihlášených potravinářských výrobků proběhne 26. 6. 2014 v prostorách Střední školy společného stravování Ostrava – Hrabůvka, p.o., Krakovská 1095, 700 30 Ostrava-Hrabůvka.

Soutěžící zajistí předání přihlášených výrobků k hodnocení odborné komisi ve dnech
25. 6. 2014 – 26. 6. 2014.

 

Rádi bychom oslovili co nejvíce producentů, proto se na Vás obracíme s prosbou, zda můžete předat tyto informace výrobcům potravin z Vašeho okolí, případně umístit na Vaše webové stránky, případně do Vašich zpravodajů.

Kontaktem pro výrobce je Lenka Rašková, MT: 604 484 558, potravina.lenka@seznam.cz.

 

Za pořadatele soutěže v Moravskoslezském kraji - Regionální agrární komoru Ostravsko předem děkuji za Vaši spolupráci a přeji pěkný den!

Ing. František Mariánek, CSc.
předseda představenstva
RAK Ostravsko

=

 


Přiložené dokumenty:
Žádost
Pravidla
Metodika
Hodnocení => průměr 5965
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář