- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
GASTROFESTIVAL JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO OVLÁDNE TUTO NEDĚLI BRUNTÁL
Den plný dobrého jídla, pití a zábavy mohou zájemci prožít tuto neděli 29. 9. na gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko v zámeckém parku v Bruntále. Program odstartuje v 9:00 hodin, konec akce je naplánován na 17:00 hodin po koncertu skupiny CHARLIE STRAIGHT.
„Jsem rád, že se nám podařilo letošní gastrofestival, který se stal příjemnou tradicí, přesunout do Bruntálu, a že můžeme představit projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko v další turistické oblasti našeho kraje,“ řekl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Ivan Strachoň.
Návštěvníci gastrofestivalu mohou ochutnat vítězné recepty i regionální potraviny nebo se podívat na ohnivou barmanskou show. Program je připraven i pro děti, za kterými na bruntálský zámek dorazí Michal Nesvadba, včelka Mája, klaun i pohádkové představení.
Součástí letošního gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko bude v odpoledních hodinách také vyhlášení výherců soutěže Regionální potravina roku 2013 za Moravskoslezský kraj. Celou akcí účastníky provede kuchař a moderátor Ivan Vodochodský.
V letošním roce zvítězil z 91 přihlášených receptů Kiščok od babičky, který zaslala paní Helena Febrová.
Ceny odborné komise:
1. místo „Kiščok“ od babičky (autor Helena Febrová)
2. místo Maslovka (autor Renata Konopková)
3. místo Vánoční černá mačka (autorka Simona Linartová)
Cena médií: Dýňová polévka (autor Přemysl Košut)
Poděkování patří i partnerům projektu, kterými pro letošní ročník jsou: Rádio IMPULS, Právo, Deník, TV Polar, Muzeum v Bruntále, Tescoma, Hotel Slunce z Rýmařova, CK KOVOTOUR PLUS, Lázně Darkov a Regionální potravina.