Renata Šarjaková, 27. září 2013
GASTROFESTIVAL JAK ŠMAKUJE MORAVSKOSLEZSKO OVLÁDNE TUTO NEDĚLI BRUNTÁL
Třetí ročník projektu Jak šmakuje Moravskoslezsko, který realizoval Moravskoslezský kraj, finišuje.

Den plný dobrého jídla, pití a  zábavy mohou zájemci prožít tuto neděli 29. 9. na gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko v zámeckém parku v Bruntále. Program odstartuje v 9:00 hodin, konec akce je naplánován na 17:00 hodin po koncertu skupiny CHARLIE STRAIGHT.

„Jsem rád, že se nám podařilo letošní gastrofestival, který se stal příjemnou tradicí, přesunout do Bruntálu, a že můžeme představit projekt Jak šmakuje Moravskoslezsko v další turistické oblasti našeho kraje,“ řekl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Ivan Strachoň.

 

Návštěvníci gastrofestivalu mohou ochutnat vítězné recepty i regionální potraviny nebo se podívat na ohnivou barmanskou show. Program je připraven i pro děti, za kterými na bruntálský zámek dorazí Michal Nesvadba, včelka Mája, klaun i pohádkové představení.

Součástí letošního gastrofestivalu Jak šmakuje Moravskoslezsko bude v odpoledních hodinách také vyhlášení výherců soutěže Regionální potravina roku 2013 za Moravskoslezský kraj. Celou akcí účastníky provede kuchař a moderátor Ivan Vodochodský.

V letošním roce zvítězil z 91 přihlášených receptů Kiščok od babičky, který zaslala paní Helena Febrová.

 

Ceny odborné komise:

1.      místo     „Kiščok“ od babičky (autor Helena Febrová)
2.      místo     Maslovka (autor Renata Konopková)
3.      místo     Vánoční černá mačka (autorka Simona Linartová)

 

Cena médií:  Dýňová polévka (autor Přemysl Košut)

 

Poděkování patří i partnerům projektu, kterými pro letošní ročník jsou: Rádio IMPULS, Právo, Deník, TV Polar, Muzeum v Bruntále, Tescoma, Hotel Slunce z Rýmařova, CK KOVOTOUR PLUS, Lázně Darkov a Regionální potravina.

 


Hodnocení => průměr 044
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář