- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
POZVÁNKA
Potravinářská komora České republiky
si Vás dovoluje pozvat na:
SEMINÁŘ
"Požadavky na ochranu životního prostředí
a jejich dopady do konkurenceschopnosti
zpracovatelských podniků“
který se uskuteční
ve čtvrtek dne 5. března 2009
od 9:00 hodin
v Hotelu Zámek Velká Bystřice, Zámecké náměstí 773
Velká Bystřice (Olomouc)
Problematika životního prostředí je jedním z faktorů zásadně ovlivňujících konkurenceschopnost evropské ekonomiky, resp. evropského průmyslu a zpracovatelských podniků působících v oblasti zpracování zemědělských komodit.
Cílem tohoto semináře je seznámit účastníky s evropskou politikou ochrany životního prostředí, odpovídajícím legislativním rámcem, včetně transpozice do české legislativy a v neposlední řadě
s dopady na praktické fungování podnikatelských subjektů. Bude zaměřen i na základní porovnání s dalšími státy EU. V průběhu semináře budou prezentovány možnosti jak plnit příslušné požadavky
s minimem nákladů a investic, včetně zavádění nových technologií šetrných k životnímu prostředí a požadavků kladených na tyto technologie v rámci IPPC.
Součástí semináře je i prezentace zahraničních expertů.
Seminář je určen pro zástupce managementu malých a středních potravinářských a zpracovatelských podniků s odpovědností za oblast výroby, resp. ekologie, dále podnikatele podnikající jako fyzické osoby, kteří zajišťují výše uvedené činnosti sami nebo na smluvní bázi, odpovědným pracovníkům velkých potravinářských a zpracovatelských podniků s odpovědností za oblast ekologie.
PROGRAM SEMINÁŘE
Čas |
Téma |
Hl. lektor/alternativní zástupce | |
Od |
Do | ||
9:00 |
9:30 |
Registrace účastníků |
|
9:30 |
9:35 |
Zahájení a seznámení s cíli semináře |
Ing. Dana Večeřová – PK ČR tisková mluvčí |
9:35 |
10:20 |
Potravinová politika EU |
Ing. Dana Večeřová – PK ČR tisková mluvčí |
10:20 |
11:05 |
Postavení Potravinářské komory v legislativním procesu ve vztahu k otázkám životního prostředí a její současné priority |
Mgr. Markéta Chýlková, vedoucí legislativní oddělení, PK ČR /odborný zástupce hl. lektora |
11:05 |
11:20 |
|
Přestávka |
11:20 |
12:05 |
Inovační aktivity pro zvýšení konkurenceschopnosti potravinářských podniků se speciálním důrazem na inovace a propagaci regionálních potravin Obsahuje: spolupráce malých a středních podniků s výzkumnými ústavy; konkrétní případy inovací a propagace regionálních a tradičních potravin |
Brigitte Mehlmauer-Larcher, GetBusiness International |
12:05 |
13:20 |
|
Oběd |
13:20 |
14:05 |
IPPC, filosofie, principy, proces (20 min.) Environmentální technologie a nové trendy v ČR a EU (20 min.) |
Ing. Lucie Svobodová (zást. VO) odd. environmentálního a technologického rozvoje, Mze Ing. Petr Zajíček, vedoucí, oddělení environmentálního a technologického rozvoje Odbor bezpečnosti potravin, MZe |
14:05 |
14:50 |
Legislativa životního prostředí v ČR –aktuální otázky a trendy |
Mgr. Libor Dvořák, ředitel, Odbor legislativní, MŽP /Odborný zástupce hl. lektora |
14:50 |
15:35 |
Environmentální problémy v podmínkách výroby potravin, příklady řešení |
Doc. Ing. Miroslav Marek, CSc., VŠCHT alternáti: Ústav konzervace potravin a technologie masa, VŠCHT Praha Ing. Jan Pivoňka, Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. Ústav konzervace potravin a technologie masa, VŠCHT Praha |
15:35 - DISKUSE/ZÁVĚR SEMINÁŘE |
Svoji účast potvrďte prosím do 27. února 2009 na e-mailovou adresu: adamkova@foodnet.cz
nebo telefonicky na čísle: 296 411 193, 606 723 818
fax: 296 411 187
Kontaktní osoba pro bližší informace:
Alexandra Adámková
Potravinářská komora České republiky
Počernická 96/272
108 03 Praha 10 – Malešice
tel.: +420 296 411 193
mobil: +420 606 723 818
■ Akce je pořádána pro 25 účastníků a bez účastnického poplatku
■ Občerstvení pro účastníky je zajištěno.
■ Účastníci obdrží výukové materiály a certifikát o absolvování semináře
Bližší informace s aktuálním programem naleznete na oficiální webové stránce PK ČR