Renata Šarjaková, 24. únor 2009
POZVÁNKA

Potravinářská komora České republiky

 

si Vás dovoluje pozvat na: 

 

 

 

 

SEMINÁŘ

 

 

  

 

"Požadavky na ochranu životního prostředí

a jejich dopady do konkurenceschopnosti

zpracovatelských podniků“

 

 

který se uskuteční

 

ve čtvrtek dne 5. března 2009

od 9:00 hodin

 

 

v Hotelu Zámek Velká Bystřice, Zámecké náměstí 773

Velká Bystřice (Olomouc)

 

 

 

 

 

Problematika životního prostředí je jedním z faktorů zásadně ovlivňujících konkurenceschopnost evropské ekonomiky, resp. evropského průmyslu a zpracovatelských podniků působících v oblasti zpracování zemědělských komodit.

Cílem tohoto semináře je seznámit účastníky s  evropskou politikou ochrany životního prostředí, odpovídajícím legislativním rámcem, včetně transpozice do české legislativy a v neposlední řadě
s dopady na praktické fungování podnikatelských subjektů. Bude zaměřen i na základní porovnání s dalšími státy EU. V průběhu semináře budou prezentovány možnosti jak plnit příslušné požadavky
s minimem nákladů a investic, včetně zavádění nových technologií šetrných k životnímu prostředí a požadavků kladených na tyto technologie v rámci IPPC.

Součástí semináře je i prezentace zahraničních expertů.

Seminář je určen pro zástupce managementu malých a středních potravinářských a zpracovatelských podniků s odpovědností za oblast výroby, resp. ekologie, dále podnikatele podnikající jako fyzické osoby, kteří zajišťují výše uvedené činnosti sami nebo na smluvní bázi, odpovědným pracovníkům velkých potravinářských a zpracovatelských podniků s odpovědností za oblast ekologie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM SEMINÁŘE

Čas

Téma

Hl. lektor/alternativní zástupce

Od

Do

 

9:00

9:30

Registrace účastníků

 

 

9:30

 

9:35

Zahájení a seznámení s cíli semináře

Ing. Dana Večeřová – PK ČR

tisková mluvčí

9:35

10:20

 

Potravinová politika EU

 

Ing. Dana Večeřová – PK ČR

tisková mluvčí

10:20

11:05

 

Postavení Potravinářské komory v legislativním procesu ve vztahu k otázkám životního prostředí a její současné priority

Mgr. Markéta Chýlková,

vedoucí legislativní oddělení, PK ČR

/odborný zástupce hl. lektora

 

11:05

11:20

 

Přestávka

 

11:20

 

12:05

Inovační aktivity pro zvýšení konkurenceschopnosti potravinářských podniků se speciálním důrazem na inovace a propagaci regionálních potravin

Obsahuje:

spolupráce malých a středních podniků s výzkumnými ústavy; konkrétní případy inovací a propagace regionálních a tradičních potravin

Brigitte Mehlmauer-Larcher,

GetBusiness International

 

        12:05

13:20

 

Oběd

13:20

14:05

IPPC, filosofie, principy, proces (20 min.)

 

 

 

Environmentální technologie a nové trendy v ČR a EU (20 min.)

 

 

Ing. Lucie Svobodová (zást. VO)

odd. environmentálního a technologického rozvoje, Mze

 

Ing. Petr Zajíček,

vedoucí, oddělení environmentálního a technologického rozvoje 

Odbor bezpečnosti potravin, MZe

14:05

14:50

Legislativa životního prostředí v ČR –aktuální otázky a trendy

 

 

 

Mgr. Libor Dvořák,

ředitel,

Odbor legislativní, MŽP

/Odborný zástupce hl. lektora

14:50

15:35

Environmentální problémy v podmínkách výroby potravin, příklady řešení

Doc. Ing. Miroslav Marek, CSc., VŠCHT

alternáti:

Ústav konzervace potravin a technologie masa, VŠCHT Praha 

Ing. Jan Pivoňka,

Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D.

Ústav konzervace potravin a technologie masa, VŠCHT Praha

15:35  -  DISKUSE/ZÁVĚR SEMINÁŘE

 

Svoji účast potvrďte prosím do 27. února 2009 na e-mailovou adresu: adamkova@foodnet.cz

nebo telefonicky na čísle: 296 411 193, 606 723 818

fax: 296 411 187

 

Kontaktní osoba pro bližší informace:

 

Alexandra Adámková

Potravinářská komora České republiky

Počernická 96/272

108 03 Praha 10 – Malešice

tel.:      +420 296 411 193

mobil:  +420 606 723 818

www.foodnet.cz

 

 

Akce je pořádána pro 25 účastníků a bez účastnického poplatku

Občerstvení pro účastníky je zajištěno.

Účastníci obdrží výukové materiály a certifikát o absolvování semináře

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bližší informace s aktuálním programem naleznete na oficiální webové stránce PK ČR

www.foodnet.cz

 


Hodnocení => průměr 074
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář