Úvodní stranaVýzkum v praxiInformace z výzkumu
Nové přírodní prostředky proti škůdcům plodin prezentované na mezinárodní konferenci ve Francii
Přispěvovatel , 20. listopad 2011
Nové přírodní prostředky proti škůdcům plodin prezentované na mezinárodní konferenci ve Francii
Francouzská asociace pro ochranu rostlin pořádala v říjnu mezinárodní konferenci o škůdcích v zemědělství. Jedna ze sekcí se věnovala přírodním prostředkům a novým součeninám.

Výzkum vlivu klimatické změny na háďátka u brambor
agronavigator.cz , 15. listopad 2011
Výzkum vlivu klimatické změny na háďátka u brambor
Britští výzkumníci zkoumají, zda teplota a klimatická změna ovlivňuje růst háďátek škodících na bramborách.

Zdravé modré hlízy
agronavigator.cz , 9. listopad 2011
Zdravé modré hlízy
Američtí vědci zjistili, že konzumace modrých brambor vede ke snížení krevního tlaku.

Monitoring prostřednictvím ušních známek
agronavigator.cz , 3. listopad 2011
Monitoring prostřednictvím ušních známek
Ve Velké Británii testují možnost rané detekce zhoršení zdravotního stavu u telat pomocí elektronické ušní známky.

Více cukru v cukrovce
agronavigator.cz , 27. říjen 2011
Více cukru v cukrovce
V Německu byl schválen nový výzkumný projekt "Betamorphosis" zaměřený na zvýšení výnosů cukru.

Betain může zlepšit plodnost prasnic
agronavigator.cz , 26. říjen 2011
Betain může zlepšit plodnost prasnic
Interval od odstavu do nástupu říje je možné u prasnic zkrátit pomocí betainu.

SZIF zahájil výplatu dotací LFA
František Mariánek, 25. říjen 2011
SZIF zahájil výplatu dotací LFA
SZIF zahájil výplatu dotací zemědělcům hospodařícím v méně příznivých oblastech

Vyšší procento zabřezlých po inseminaci směsným spermatem
agronavigator.cz , 24. říjen 2011
Vyšší procento zabřezlých po inseminaci směsným spermatem
Analýza švýcarské plemenářské společnosti Swissgenetics prokázala, že zapuštění krav koktejlem spermatu býků tří různých plemen zvyšuje procento zabřezlých.

Výzkumný projekt na využití syrovátky
František Mariánek, 23. říjen 2011
Výzkumný projekt na využití syrovátky

V rámci projektu Wheylayer, financovaného EK, se využitím syrovátky k výrobě obalů na potraviny zabývá 14 partnerských organizací z celé EU.


Lněné semínko zvyšuje obsah tuku v mléce
agronavigator.cz , 22. říjen 2011
Lněné semínko zvyšuje obsah tuku v mléce
Přídavek extrudovaného lněného semínka do krmných dávek dojnic podle výsledků aktuálního německého krmivářského pokusu zvýšil obsah tuku v mléce, ale ne mléčnou užitkovost.

Úvodní stranaVýzkum v praxiInformace z výzkumu