Úvodní stranaVýzkum v praxiInformace z výzkumu
Svilušky – problém v cukrovce?
agronavigator.cz , 19. červenec 2013
Svilušky – problém v cukrovce?
Napadení sviluškami lze zaměnit za škody způsobené suchem. Typickým příznakem je však bílý povlak na spodní straně listů.

Glycerin pouze v prvních 100 dnech
agronavigator.cz , 18. červenec 2013
Glycerin pouze v prvních 100 dnech
Zkrmování glycerinu k vyrovnání energetické bilance u dojnic po porodu má smysl pouze v prvních 60. až 100. dnech laktace.

Káva pro zlepšení paměti
František Mariánek, 17. červenec 2013
Káva pro zlepšení paměti
Studie na myších ukazuje, že 500 mg kofeinu denně pomáhá ke zlepšení paměti v případě Alzheimerovy choroby.

Chov vysokoužitkových a zdravějších dojnic
agronavigator.cz , 16. červenec 2013
Chov vysokoužitkových a zdravějších dojnic
V chovu dojnic je nutné dosáhnout denní užitkovosti minimálně 15 kg mléka po dobu 3,5 laktace. Selekce na vysokou mléčnou užitkovost však nesmí jít na úkor parametrů plodnosti

Reakce cukrovky na stanovištní rozdíly
agronavigator.cz , 15. červenec 2013
Reakce cukrovky na stanovištní rozdíly
Podle studie prováděné v rámci celé Evropy závisí výnosy cukrovky především na stanovištních podmínkách, odrůda hraje menší roli.

Informace z UZEI
František Mariánek, 14. červenec 2013
Informace z UZEI
Informace z ÚZEI

Volné ustájení dojnicím svědčí
agronavigator.cz , 13. červenec 2013
Volné ustájení dojnicím svědčí
Volné ustájení je z hlediska produkční dlouhověkosti dojnic plemen braunvieh a fleckvieh příznivější než ustájení ve vazných stájích.

Základní pravidla hygieny po povodních
František Mariánek, 12. červenec 2013
Základní pravidla hygieny po povodních
Základní pravidla po povodních.

Výsledek vědeckého výzkumu.
agronavigator.cz , 11. červenec 2013
Výsledek vědeckého výzkumu.
Vědci dosáhli průlomu v šlechtění pšenice

Prodloužení trvanlivosti potravin pomocí plasmy
agronavigator.cz , 10. červenec 2013
Prodloužení trvanlivosti potravin pomocí plasmy
Prodloužení trvanlivosti potravin pomocí plasmy

Úvodní stranaVýzkum v praxiInformace z výzkumu