agronavigator.cz , 3. leden 2015
Metodická příručka
Konzumní brambory a brambory na výrobu škrobu, pěstování, užití a ekonomika
 
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 133345 ; Vydáno : 16.12. 2014 ; Jiný autor : Kolektiv autorů

 

Havlíčkův Brod 2014

    Předkládaná publikace shrnuje stávající a přináší nové poznatky v pěstitelské technologii konzumních brambor a brambor pro výrobu škrobu. V jednotlivých kapitolách jsou popsány zásady základní agrotechniky podzimního a jarního zpracování půdy, informace o zařazení plodiny v osevním sledu, o zakládání porostů brambor zejména technologií odkameňování. Publikace shrnuje základní informace o výběru odrůd bramboru, výživě a hnojení, o regulaci škodlivých činitelů a sklizni a posklizňové úpravě. Publikace informuje o možnostech odbytu produkce konzumních brambor a brambor pro výrobu škrobu, o ekonomice a rentabilitě výroby a uvádí rovněž modelové kalkulace nákladů uvedených pěstitelských směrů brambor.
Jelikož je metodická příručka určena široké odborné, ale i laické veřejnosti, v závěru uvádí 20 bramborových receptů, tzn. možnosti, jak využít konzumní brambory v kuchyni. Publikace je vhodnou pomůckou jak pro menší pěstitele, tak agronomy zemědělských podniků a zemědělské poradce. 

Metodická příručka ke stažení zde


Hodnocení => průměr 178
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář