agronavigator.cz , 25. srpen 2011
Pivní kvasnice podporují látkovou výměnu u prasat
Možnosti využití pivních kvasnic a speciálních výrobků z nich, jež se v konečném důsledku pozitivně podílejí na udržení zdraví a růstu prasnic a selat.
Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 113314 ; Vydáno : 23.8. 2011 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Úspěšná produkce selat závisí na velkém množství faktorů. Důležitými základy pro ni jsou správná fyzická kondice a krmení prasnic. Pivní kvasnice a speciální výrobky z pivních kvasnic (stěny kvasničných buněk a 1,3-1,6-ß-glukan) nabízejí způsob, který může různými cestami aktivně podporovat zdraví a pohodu prasnic. Vedle vysokého obsahu velmi dobře dostupných vitaminů skupiny B, jež podporují látkovou výměnu prasnic, mají pivní kvasnice, díky svým prebiotickým buněčným stěnám, také pozitivní vliv zdraví střev. Navíc může ß-glukan, izolovaný z kvasničných stěn, napomáhat při zvýšení imunity jak u prasnic, tak i u selat .
 
Obsah vitaminů skupiny B a stopových prvků v pivních kvasnicích v porovnání s jinými krmivy (mg/kg sušiny)
 
Vitaminy a stopové prvky
Pivní kvasnice
Sójový šrot
Rybí moučka
Odstředěné sušené mléko
B1
92
5
2
4
B2
37
3
9
27
B6
43
6
6
4
Niacin
448
34
59
10
Biotin
0,6
0,3
0,1
0,3
Kyselina listová
10
1
0,4
1
Kyselina pantothenová
109
16
10
47
Měď
33
20
6
13
Selen
1
0,3
1,6
0,1
Zinek
49
50
90
10
 
 
DGS, 2011, 63, č. 22, s. 46-49 ISSN 0948-4221
Bierhefe unterstützt den Stoffwechsel

Hodnocení => průměr 198
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář