agronavigator.cz , 5. srpen 2011
Kvasinky místo antibiotik
Přídavek kvasinkových extraktů může snížit spotřebu antibiotik ve výkrmu drůbeže.
Bonn – Vědci z Ústavu chovu drůbeže se sídlem ve Fayetteville (USA) ověřovali, jak působí přídavek kvasinkových extraktů na imunitní systém vykrmované drůbeže.
První výsledky experimentů prokázaly, že kvasinky mají dostatečný potenciál posílit imunitní obranu a potlačit choroboplodné zárodky, což je především v zájmu ekologické produkce krůtího masa. Pro dostatečné potvrzení těchto primárních výsledků by měla být provedena celá řada dalších experimentů.
 
Z důvodu vysokých nákladů však tyto experimenty neproběhnou u krůt, ale u křepelek, které se používají jako modelové zvíře pro ostatní druhy drůbeže. Kvasinkové extrakty ale nemají pouze přednosti. Na jedné straně zlepšují imunitní obranu organismu, na druhé straně však může jejich použití vést k nižší finální hmotnosti. Vědci si proto kladou za cíl nalézt vyváženou bilanci mezi těmito dvěma protikladnými účinky kvasinkových extraktů.
 
Více informací je k dispozici na adrese: www.ars.usda.gov/is/pr/2011/110414.htm
 
Putenmast: Hefe statt Antibiotika
[2011-08-01], www.agrarheute.com


Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 112770 ; Vydáno : 2.8. 2011 ; Autor : Ing. Dana Nehasilová

Hodnocení => průměr 162
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář