František Mariánek, 20. leden 2011
Biosenzor pro GM kukuřici
Vědci z University Rostock vyvinuli rychlou elektrochemickou metodu k prokázání obsahu geneticky modifikované kukuřice v potravinách.
Vědcům z University Rostock se pomocí biosenzoru podařilo s jistotou prokázat ve vzorku kukuřičné mouky obsah geneticky modifikované kukuřice nižší než 0,9 %.
Podle vědců je tak poprvé k dispozici rychlá elektrochemická metoda, díky níž je možné tuto limitní hodnotu v potravinách kontrolovat. Příštím úkolem vědců je snížení hranice průkaznosti a zvýšení rychlosti testování.
Oproti běžným optickým analytickým metodám jsou elektrochemické metody výrazně cenově výhodnější.
DLG-Mitteilungen, 2011, č. 1, s. 8


Poslat článek emailem Vytisknout článek Článek : 107551 ; Vydáno : 19.1. 2011 ; Autor : Mgr. Dana Koubová

Zdroj: www.agronavigator.cz

Hodnocení => průměr 144
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář