František Mariánek, 7. prosinec 2009
Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství
Seminář za účasti evropských vědeckých špiček byl zaměřen na prezentaci nejnovějších výsledků výzkumů v oblasti biopotravin, na nové metodické přístupy zkoumání kvality potravin a představení priorit výzkumu EU v této oblasti.
27.11.2009
Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství

Dne 25.11.2009 proběhl ve spolupráci Ministerstva zemědělství a Vysoké školy chemicko-technologické seminář na téma "Kvalitní a zdravé potraviny - Výzva pro ekologické zemědělství" za účasti předních evropských odborníků.

Seminář byl velmi úspěšný, zúčastnilo se více jak 100 posluchačů a diskutujících.

Jednotlivé přednášky moderovala Prof. Ing. Jana Hajšlova, CSc. z VŠCHT a na níže zmíněná témata hovořili tito řečníci:

Niels Halberg (ICROFS, DK)
Core Organic – Potenciál výzkumu v oblasti ekologického zemědělství (PDF, 1,55 MB)

Carlo Leifert (University of New Castle, UK)
Bezpečnost, zdravotní aspekty a kvalita potravin z ekologického zemědělství a low-imput zemědělských systémů – závěry z výsledků výzkumného projektu Quality of Low Imput Food (QLIF) (PDF 751 kb)

Machteld Huber (Louis Boelk Institut, NL)
Kvalita a vliv biopotravin na zdraví: Souhrn posledních výsledků výzkumu (PDF, 801 kb)

Ewa Rembialkowska (University of Life Sciences Varšava, PL)
Etické aspekty ekologického zemědělství (4,61 MB)

Urs Niggli (FibL Frick, CH)
Kvalita potravin z ekologické a konvenční zemědělské produkce: Výsledky z různé odborné literatury (PDF, 1,10 MB)


Hodnocení => průměr 137
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář