Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
František Mariánek, 19. srpen 2009
Pomůže konzumace trávy našemu zdraví?
Dtsch. Lebensm. Rdsch., 105, 2009, č. 6, s. 416
Pomůže konzumace trávy našemu zdraví?
Pokus s konzumací šťávy a dalších produktů ze zelené pšenice nepotvrdil vliv na snížení cholesterolu, ale došlo k významnému zvýšení příjmu luteinu.
Článek : 93769 ; Vydáno : 16.8. 2009 ; Autor : Ing. Irena Suková
Zdroj: www.agronavigator.cz
Článek : 93769 ; Vydáno : 16.8. 2009 ; Autor : Ing. Irena Suková
Zdroj: www.agronavigator.cz
Šťáva ze zelené pšenice bývá doporučována jako přírodní léčivý prostředek. Vědecké podklady k tomu zatím nejsou.
Výzkumníci z Max Rubner Institutu (Karlsruhe) v rámci jednoho z projektů sledovali vliv konzumace produktů ze zelené pšenice (šťávy nebo doplňků stravy, z trávy před vyvinutím klasu) na hladinu cholesterolu, jakožto rizikového faktoru kardiovaskulárních onemocnění.
Studie, jíž se zúčastnilo 55 mužů s nadváhou, trvala 4 týdny. Během tohoto pokusu sice nebyl prokázán vliv na snížení cholesterolu, ale výrazně se zvýšil příjem luteinu.
Dtsch. Lebensm. Rdsch., 105, 2009, č. 6, s. 416
Hodnocení
=> průměr 191