Renata Šarjaková, 17. únor 2023
Školení integrované produkce

 Informace ke školení integrované produkce révy, ovoce, zeleniny a brambor.

 

 

Integrovaná produkce (IP) je systém zemědělského hospodaření, definovaný vládními nařízeními, vztažený k jednotlivým skupinám plodin. Pomocí tohoto systému jsou produkovány vysoce kvalitní potraviny a další zemědělské produkty, a to při přednostním využívání přírodních zdrojů a regulačních mechanismů, nahrazujících syntetické více rizikové vstupy a zajišťujících hospodaření v souladu se zásadami trvale udržitelného rozvoje.

V ČR se jedná o systémy integrované produkce ovoce, révy, zeleniny a jahodníku (od letošního roku přibude nově IP brambor), které jsou státem finančně podporovány v rámci agroenvironmentálně-klimatických opatření. Podmínky pro vyplácení podpory jsou stanoveny v příslušných nařízeních vlády.

Jednou z podmínek, kterou musejí zemědělci žádající o finanční podporu na tento způsob hospodaření splnit, je účast na odborném školení za účelem rozšíření odborných znalostí o systému integrované produkce.

Podle příslušného nařízení vlády tato školení zajišťuje ÚKZÚZ, přičemž vlastní školící činnost deleguje na vybrané subjekty, se kterými má uzavřenu smlouvu. ÚKZÚZ též ověřuje účast žadatelů na školení - Prokázání totožnosti (PDF).

Žadatelé se musí těchto školení účastnit každý rok po dobu trvání závazku.

Kontakty:

Jméno
Funkce
Telefon E-mailová adresa
Bc. Iva Brychtová
odborný referent
543 548 355
Ing. Pavla Šanderová
odborný referent
543 548 352

 



Integrovaná produkce révy

Školení pořádá Svaz vinařů ČR.  Registrace na školení je možná pouze přes webovou stránku www.skoleniip.cz, kde jsou uvedeny základní informace o školení, program a informace k prokázání totožnosti na školení.

Vzor plné moci

Integrovaná produkce ovoce

Informace budou doplněny po zveřejnění termínů školení.

Vzor plné moci

Vzor čestného prohlášení


Integrovaná produkce zeleniny

Informace budou doplněny po zveřejnění termínů školení.

Integrovaná produkce brambor

Informace budou doplněny po zveřejnění termínů školení.

 

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 143
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář