Renata Šarjaková, 19. srpen 2021
Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky
Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky

PROGRAM SEMINÁŘŮ:

  • Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin.
  • Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP.
  • Zásady správné výrobní a hygienické praxe.
  • Požadavky na mléko pro výrobu sýrů.
  • Vliv pasterace na výrobu sýrů.
  • Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů.
  • Úprava mléka před sýřením.
  • Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla. 
  • Solení sýrů.
  • Zrání sýrů.
  • Technologický postup výroby čerstvých sýrů.
  • Praktická výroba čerstvého sýru.
  • Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků.
  • Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků.
  • Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami.
  • Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích.
  • Jogurtová kultura. Výroba jogurtů.
  • Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka.
  • Kefírová kultura. Výroba kefíru.
  • Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků.
  • Technologický postup výroby jogurtu.
  • Technologický postup výroby kefíru.
  • Technologický postup výroby kyšky.

Termíny seminářů:

  • 10. listopadu 2021, Hotel Lions, Zborovská 18, 301 00 Plzeň
  •  2. prosince 2021,  Hotel U Kata, Štefánikova 92, 284 01 Kutná Hora
  • 23. února 2022,  Hotel Zlatá Hvězda, Smetanovo nám. 84,570 01 Litomyšl
  •  9. března 2022,  Hotel Mariel ***, Mariánské nám. 10, 669 02 Znojmo
  •  7. dubna 2022,  Hotel Relax U Drsů, Varšavská 2708, 390 05 Tábor 
  • 27. dubna 2022, Hotel Skanzen, ul. Modrá 227, 687 06 Velehrad

Přihláška ke stažení


Hodnocení => průměr 168
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář