- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Fond vypsal tendr na podporu soutěže o značku Regionální potravina
Nabídku je třeba podat do 20. prosince 2021, předpokládaná hodnota kontraktu je 51 milionů korun bez DPH. Účastníci, kteří se umístí na 2. až 5. místě v hodnocení nabídek, obdrží skicovné ve výši 20 tisíc korun bez DPH.
Předmětem zakázky je uzavření rámcové dohody s jedním dodavatelem na poskytování služeb v oblasti marketingové, mediální, PR kampaně a realizace podpory prodeje značky Regionální potravina, kterou získávají formou krajských soutěží lokální výrobci potravin a pěstitelé. Rámcová smlouva bude uzavřená na období tří let, nejdříve od 18. dubna 2022.
„Strategickým cílem soutěžené kampaně je představení soutěže o značku Regionální potravina a oceněných produktů, a zároveň přiblížení značky Regionální potravina spotřebitelům tak, aby se zvýšila její znalost i motivace, aby ji při nákupech více preferovali a věděli, proč si ji mají vybírat,“ uvedla Kateřina Ratajová ředitelka Odboru administrace podpory kvalitních potravin Státního zemědělského intervenčního fondu. Dalším cílem je zvýšení povědomí o oceněných produktech a producentech, a tím vyvolání zájmu o podnikání v oblasti kvalitních potravin lokálního původu mezi potravináři a zemědělci.
Projekt Regionální potravina seznamuje veřejnost se soutěží o značku Regionální potravina a zároveň vychází vstříc zájmu spotřebitelů o čerstvé potraviny s jasným původem. Značku získávají formou soutěží lokální výrobci potravin a pěstitelé ve všech 13 krajích České republiky (vyjma Prahy) jedenkrát za rok. Výrobek, který usiluje o udělení označení Regionální potravina, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin dané oblasti a zúčastnit se mohou pouze producenti do 250 zaměstnanců. Odborné poroty vybírají vždy jeden vítězný výrobek v devíti kategoriích. Oceněné výrobky získávají certifikát ministra zemědělství a právo užívat značku Regionální potravina daného kraje po dobu čtyř let.
Podrobné informace o veřejné zakázce včetně zadávací dokumentace a ukázek jsou dostupné na profilu zadavatele v E-ZAK či přímo na https://zakazky.szif.cz/contract_display_365.html.
Oddělení tiskové SZIF
e-mail: press@szif.cz
mobil: +420 733 696 550
Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky a Národní dotace. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina.