Renata Šarjaková, 1. říjen 2024
Informace pro výrobce vína

Informace pro výrobce vína

 


Informace pro výrobce vína,

v souvislosti s vydatnými dešti, které postihly Českou republiku v průběhu posledních dnů, si dovolujeme připomenout, že dle současného znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 je možné provádět přikyselování u čerstvých vinných hroznů, hroznového moštu, částečně zkvašeného hroznového moštu, mladého vína v procesu kvašení a vína bez předchozího povolení Ministerstvem zemědělství. Podrobné parametry tohoto enologického postupu uvádí zmíněné nařízení v příloze VIII část I písm. C.

 

Detailněji je problematika přikyselování a odkyselování popsána na webových stránkách SZPI https://www.szpi.gov.cz/clanek/vybrane-komodity-vino-vino.aspx?q=Y2hudW09Mw%3d%3d


Informace k přikyselování vína

V souvislosti s vydatnými dešti, které postihly Českou republiku v průběhu posledních dnů, připomínáme, že dle současného znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 je možné provádět přikyselování u čerstvých vinných hroznů, hroznového moštu, částečně zkvašeného hroznového moštu, mladého vína v procesu kvašení a vína bez předchozího povolení Ministerstvem zemědělství.

Podrobné parametry tohoto enologického postupu uvádí zmíněné nařízení v příloze VIII část I písm. C.

Zvyšování obsahu kyselin je výrobce povinen oznámit Státní zemědělské a potravinářské inspekci na formuláři uvedeném na stránkách Ministerstva zemědělství zde

 

Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 310
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář