Renata Šarjaková, 3. duben 2006
Spojené účinky trifloxystrobinu
Studie spojených účinků trifloxystrobinu uskutečněná na Higher Institute of Agriculture (ISA) v Beauvais v roce 2005 ilustruje mechanismy, kterými tento produkt pomáhá rostlině optimalizovat její metabolismus při udržení dobré úrovně účinnosti proti četným chorobám.

     Když byl trifloxystrobin autorizován pro používání u obilovin, bylo již velmi dobře známou skutečností, že tento strobilurin vyráběný společností Bayer CropScience, by mohl mít kromě své fungicidální účinnosti také určité vedlejší účinky včetně tzv. stay green efektu. Bylo také známo, že tyto účinky byly spojeny s působením na stav dusíku v rostlině. 

     Polní pokusy uskutečněné společností Bayer CSF v roce 2005 (30 pokusů na 11 místech) měly následující výsledky:

     Zvýšení průměrného výnosu o 3,2 q/ha díky extra-fungicidnímu účinku (včetně účinnosti proti chorobám).

     Konstantní kvalita, obsah proteinů vyšší stejný nebo vyšší než kontrolní vzorek bez strobilurinu.

     Studie spojených účinků trifloxystrobinu uskutečněná na Higher Institute of Agriculture (ISA) v Beauvais v roce 2005 ilustruje mechanismy, kterými tento produkt pomáhá rostlině optimalizovat její metabolismus při udržení dobré úrovně účinnosti proti četným chorobám. Když je aplikován v dávkách rovnajících se nebo vyšších než 75 g/ha  ve stadiích vývoji stonků nebo nalévání zrna, může být farmáři dosaženo značně velkého výnosu a kvality.

Phytoma, 2005, č. 587, s. 8 - 12    Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 076
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář