Úvodní stranaZprávyObecné informace
Krevní tlak lze snížit kyselinou listovou
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Krevní tlak lze snížit kyselinou listovou
Podávání kyseliny listové v dávce 5 mg denně snižuje riziko kornatění tepen.

Rychlý test na salmonelu
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Rychlý test na salmonelu
Přítomnost salmonely lze detektovat v době kratší než 22 hodin s vysokou přesností.



Výživa má přímý vliv na činnost mozku
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Výživa má přímý vliv na činnost mozku
Nízká spotřeby zeleniny a ryb má negativní vliv na lidskou psychiku.

Použití loga EMAS pro obaly
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Použití loga EMAS pro obaly
Logo EMAS informuje o zavedení systému ekologického managementu v organizaci.

Vysoký příjem D vitaminu a vápníku může zabránit rakovině prsu
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Vysoký příjem D vitaminu a vápníku může zabránit rakovině prsu
Vyšší příjem vápníku a vitaminu D u žen před přechodem může snížit riziko vývoje rakoviny prsu.

Česká drůbež - žádné nebezpečí
Renata Šarjaková, 14. duben 2006
Česká drůbež - žádné nebezpečí
Akce České drůbeží maso pod kontrolou, do níž se zapojil také SZIF, si dala za cíl přesvědčit spotřebitele o nezávadnosti masa z hlediska nebezpečí ptačí chřipky.

Financování evropského potravinářského a zemědělského výzkumu
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Financování evropského potravinářského a zemědělského výzkumu
Se snížením finančních prostředků EU do VaV nesouhlasí 6 technologických platforem v agro-potravinářském sektoru.

Povodně a ptačí chřipka v ČR
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Povodně a ptačí chřipka v ČR
Situace hospodářských zvířat v postižených krajích je příznivá.


Doporučení FSA - konzumujte tučné ryby
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Doporučení FSA - konzumujte tučné ryby
FSA i nadále doporučuje konzumaci dvou porcí ryb týdně, z toho jednu tučných ryb.

Konzumace stravy bohaté na karotin redukuje zánětlivé procesy
Renata Šarjaková, 7. duben 2006
Konzumace stravy bohaté na karotin redukuje zánětlivé procesy
Intervenční studie v Německu ukázala, že konzumace zeleniny a ovoce snižuje koncentrace C-reaktivního proteinu a tím i tvorbu zánětlivých procesů.

Úvodní stranaZprávyObecné informace