Úvodní stranaZprávyObecné informace
Nasycené mastné kyseliny v tucích
Renata Šarjaková, 26. červenec 2006
Nasycené mastné kyseliny v tucích
Je popsána role kyseliny stearové v metabolismu tuků v lidské výživě.

Vyšší potřeba D vitaminu pro kosti
Renata Šarjaková, 26. červenec 2006
Vyšší potřeba D vitaminu pro kosti
Výsledky americké studie, které povedou pravděpodobně ke změně doporučených dávek tohoto vitaminu.

Káva může chránit před cirhózou jater
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Káva může chránit před cirhózou jater
Pití kávy může být určitou ochranou před cirhózou jater, zejména alkoholickou cirhózou.

Cholin může napomáhat v prevenci srdečních onemocnění
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Cholin může napomáhat v prevenci srdečních onemocnění
Neadekvátní příjem cholinu může být spojen se zvýšeným rizikem infarktu myokardu, mrtvice, demence či rakoviny.

Renata Šarjaková, 19. červenec 2006
"Pojistný ventil" pro fotosyntézu
Některé rostliny se samy chrání před intenzivním slunečním zářením a stresem z horka.

Podle prognózy FAO se EU stane čistým importérem cukru
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Podle prognózy FAO se EU stane čistým importérem cukru
Prognóza vývoje světové produkce, spotřeby, exportu a importu cukru do r. 2015. EU se stane z exportéra čistým importérem.

Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?
Obchodní řetězec Co-op nechce nadále prodávat potraviny označené jako diabetické, protože to svádí spotřebitele k nadměrné konzumaci obecně nevhodných druhů potravin.

Biotechnologická výroba vitaminu B2
Renata Šarjaková, 14. červenec 2006
Biotechnologická výroba vitaminu B2
Analýza společnosti BASF uvádí, že biotechnologická výroba vitaminu B2 je ekologicky nejúčinnějším postupem.

Syrovátkový permeát - konzervační prostředek pro zeleninu
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Syrovátkový permeát - konzervační prostředek pro zeleninu
Vedlejší produkt výroby sýra se bude moci používat jako konzervační prostředek pro čerstvě sklizenou zeleninu.

Vliv kávy na snižování diasbetu 2. typu
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Vliv kávy na snižování diasbetu 2. typu
Výsledky jedenáctileté studie provedené v USA a publikované v červnu 2006.

Úvodní stranaZprávyObecné informace