Úvodní stranaZprávyObecné informace
Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?
Renata Šarjaková, 18. červenec 2006
Jsou diabetické potraviny přínosem nebo chybou?
Obchodní řetězec Co-op nechce nadále prodávat potraviny označené jako diabetické, protože to svádí spotřebitele k nadměrné konzumaci obecně nevhodných druhů potravin.

Biotechnologická výroba vitaminu B2
Renata Šarjaková, 14. červenec 2006
Biotechnologická výroba vitaminu B2
Analýza společnosti BASF uvádí, že biotechnologická výroba vitaminu B2 je ekologicky nejúčinnějším postupem.

Syrovátkový permeát - konzervační prostředek pro zeleninu
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Syrovátkový permeát - konzervační prostředek pro zeleninu
Vedlejší produkt výroby sýra se bude moci používat jako konzervační prostředek pro čerstvě sklizenou zeleninu.

Vliv kávy na snižování diasbetu 2. typu
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Vliv kávy na snižování diasbetu 2. typu
Výsledky jedenáctileté studie provedené v USA a publikované v červnu 2006.

Výskyt antibiotik v zelenině pěstované na hnojené půdě
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Výskyt antibiotik v zelenině pěstované na hnojené půdě
Studie v časopise Journal of Environmental Quality odhaluje potenciál rizik pro lidské zdraví spojený s pojídáním čerstvé zeleniny pěstované v půdě, která je obohacena hnojem s obsahem antibiotik.

Lék z konopí a realce rostlin na radioaktivní záření
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Lék z konopí a realce rostlin na radioaktivní záření
Britské úřady schválily nový lék pro pacienty s roztroušenou sklerózou, který se vyrábí z konopí. Zatím povolily jeho dovoz z Kanady, kde ho lékaři mohou předepisovat už od června 2005.

Projekty EU zaměřené na stravu starých osob
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Projekty EU zaměřené na stravu starých osob
Zabývají se faktory, které mají vliv na dosažení vysokého věku v dobrém zdravotním stavu.

Děti konzumují příliš mnoho tuku a soli
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Děti konzumují příliš mnoho tuku a soli
Výzkum zaměřený na oblíbená dětská jídla ukázal, že děti konzumují až dvojnásobek množství soli a tuku doporučovaného pro danou věkovou kategorii.

Nanotechnologie proti emisím
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Nanotechnologie proti emisím
Zkušenosti s nanotechnologiemi budou v budoucnu aplikovány také v ochraně životního prostředí.

Zelená kniha pro zdravé stravování
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Zelená kniha pro zdravé stravování
Materiál zveřejněný Komisí shrnuje příčiny a hlavní souvislosti mezi stravou, pohybem a civilizačními chorobami a naznačuje strategii společného postupu všech zúčastněných.

Úvodní stranaZprávyObecné informace