Renata Šarjaková, 15. květen 2007
. mezinárodní kongres EuroFIR
Aktivity probíhající v rámci výzkumného projektu EU-evropské excelence pro vytvoření evropské databáze složení potravin.
Ve dnech 26.–27. září 2007 se uskuteční v Granadě (Španělsko) druhý kongres pořádaný v rámci projektu EuroFIR (European Food Information Resource)  pod názvem “Úloha údajů o složení potravin při zvyšování kvality, zdravotního prospěchu a bezpečnosti evropské stravy”. Hlavní témata konference budou:
– databázové systémy potravin,
– nové metody analýzy,
– databáze nenutričních složek,
– použití údajů v průmyslu a jinde,
– systémy kvality,
– nové údaje o tradičních a etnických potravinách,
– aplikace softwaru,
– evropská technologická platforma zaměřující se na zlepšení zdravotního stavu spotřebitelů prostřednictvím potravin (“Food for Life”) a jiné iniciativy.
 
Více informací o 2. kongresu EuroFIR.
Další související konference:
Uskuteční se ve dnech 10.–13. června 2007 v Paříži (Francie).
Více informací na stránkách FENS (Federation of European Nutrition Societies): http://www.fensweb.org/
 
* 7. mezinárodní konference o údajích o potravinách (složení potravin a biodiverzita)
Uskuteční se ve dnech 22.–24. října 2007 v Sao Paulo (Brazílie).
 
Uskutečnilo se ve dnech 21.–24. září 2006 v Nantes (Francie). Na zasedání se diskutovalo o výsledcích, kterých bylo dosaženo v průběhu řešení projektu (projekt běží od roku 2005 a potrvá pět let). K dispozici je zpráva za rok 2006.
 
Zdroj: Ing. Alexandra Kvasničková

Hodnocení => průměr 063
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář