Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Syrovátkový permeát - konzervační prostředek pro zeleninu
Vedlejší produkt výroby sýra se bude moci používat jako konzervační prostředek pro čerstvě sklizenou zeleninu.

Výsledky nejnovějšího výzkumu Dublin Institute of Technology naznačují, že syrovátkový permeát, vedlejší produkt výroby sýra, se může používat jako konzervační prostředek pro čerstvě sklizenou zeleninu namísto chlorových roztoků. Bylo zjištěno, že syrovátkový permeát vykazuje při použití jako roztok k omývání krájené karotky a čerstvého salátu značnou antimikrobiální aktivitu. Je třeba ovšem nadále pokračovat ve výzkumech, aby bylo možno stanovit optimální dobu údržnosti, nutriční hodnoty a bezpečnostní a jakostní faktory.

http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=3&sectionname=Food+Ingredients

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 113
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář