Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Děti konzumují příliš mnoho tuku a soli
Výzkum zaměřený na oblíbená dětská jídla ukázal, že děti konzumují až dvojnásobek množství soli a tuku doporučovaného pro danou věkovou kategorii.


Britský Trading Standards Institute (TSI) provedl šetření zaměřené na oblíbená dětská jídla. Mezi nejpopulárnější potraviny u dětí v současné době patří cereální snídaně, hotové přesnídávky/lehké obědy „lunchbox foods“, nejrůznější křupky, dezerty, cukrovinky, hotové pokrmy, pizza a drobné snacky jako arašídy atd. U některých sledovaných potravin bylo zjištěno až dvojnásobné množství soli a tuku oproti doporučovaným dávkám. Při nejhorší kombinaci potravin s obsahem snídaňových cereálií, snacků, hotových lunchboxů, cereálních tyčinek, čokoládových tyčinek, hotových pokrmů, dezertů s nejvyšším obsahem tuku a nápojů mohou děti konzumovat až 133,7 g tuku denně. Při konzumaci potravin s nejvyšším obsahem soli mohou děti dosáhnout příjmu více než 13,5 g soli denně, což je více než dvojnásobek maximálního doporučovaného množství pro děti ve věku od 11 do 14 let. Více informací na adrese 


http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=2&sectionname=Nutrition+and+Health

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 113
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář