- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Doporučení FSA - konzumujte tučné ryby
Britský Úřad pro bezpečnost potravin (FSA) i nadále doporučuje spotřebitelům konzumovat minimálně dvě porce ryb týdně, z čehož jedna by měla obsahovat ryby tučné, s vysokým podílem n-3 mastných kyselin, a to přesto, že nedávné závěry studie zaměřené na vliv n-3 mastných kyselin, prováděné pracovníky University of East Anglia naznačují, že neexistují žádné důkazy „zřetelné prospěšnosti“ n-3 mastných kyselin. Závěry výzkumné skupiny totiž vycházejí z analýzy již existujících výzkumů a nepřinášejí žádné nové poznatky. Doporučení FSA je založeno na zprávě „Doporučení pro konzumaci ryb: pozitiva a rizika“, kterou vypracovala v roce 2004 skupina expertů sestavená ze dvou nezávislých vědeckých poradních výborů FSA, a to Poradního výboru pro výživu (SACN) a poradního výboru pro toxicitu (COT). FSA proto nemění svá doporučení a nadále zdůrazňuje, že ryby jsou vynikajícím zdrojem proteinu a obsahují esenciální vitaminy a minerální látky, jako je selen a jod. Tučné ryby, bohaté na n-3 mastné kyseliny, jsou rovněž velmi dobrým zdrojem vitaminu A a D. Více informací na adrese
http://bookshop.leatherheadfood.com/foodscienceworld/main.asp?sectionid=2§ionname=Nutrition+and+Health Zdroj info ÚZPI