Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Černý rybíéz a ostružiny proti demenci
Konzumace černého rybízu a ostružin může být prevencí vzniku Alzheimerovy choroby, nejsou ale léčebným prostředkem.


Podle zprávy BBC mohou některé složky obsažené v černém rybízu působit preventivně u Alzheimrovy choroby. Tým výzkumných pracovníků z Nového Zélandu zjistil, že černý rybíz a ostružiny jsou bohaté na antioxidanty, které mohou blokovat poškození  buněk, vedoucímu k rozvoji Alzeheimerovy choroby. Výsledky byly prezentovány v časopisu Journal of Science Food and Agriculture. Výzkumníci ovšem zdůrazňují, že tyto plody sice mohou působit preventivně, nejsou ale lékem na demenci.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4632886.stm
Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 021
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář