Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 5. prosinec 2007
SAFOODNET: výzkumný projekt EU
SAFOODNET: výzkumný projekt EU
V Brně se uskuteční 10. - 12. 12. 2007 workshop.
Ve dnech 10.–12. prosince 2007 se uskuteční v Brně první workshop v rámci projektu SAFOODNET, který spolufinancuje Evropská komise prostřednictvím 6. rámcového programu V&V. Projekt SAFOODNET se týká spolupráce (vytváření sítě) mezi členskými státy EU a asociovanými kandidátskými zeměmi v oblasti bezpečnosti a hygieny potravin. Hlavním tématem workshopu je “detekce a identifikace škodlivých mikrobů”. Přednášky se budou zabývat:
– vzorkováním pro mikrobiologickou kontrolu v potravinářském průmyslu;
– vzorkováním pro laboratorní detekci patogenních mikroorganismů;
– vzorkováním pro detekci salmonely u drůbeže a prasat na farmách a jatkách;
– charakterizací bakteriálních druhů podle biochemických vlastností;
– molekulární epidemiologií mykobakteriálních infekcí.
V rámci workshopu se uskuteční řada praktických setkání. Více informací je k dispozici na stránkách projektu SAFOODNET.
Informace o připravovaných akcích:
* 2. workshop na téma “Management mikrobiologického rizika v potravinářských procesech” se uskuteční ve dnech 13.–15. října 2008 v Lyngby (Dánsko);
* 3. workshop na téma “Management rizika pomocí hygienického designu a účinnost programů čištění a dezinfekce” se uskuteční na jaře 2009 v Estonsku.
První seminář k projektu SAFOODNET se uskutečnil ve dnech 22.–23. ledna 2007 v Espoo (Finsko). Je k dispozici sborník z tohoto semináře (viz příloha).
Příloha: Microbial Contaminants & Contamination Routes in Food Industry (pdf, 1,6 MB, 178 stran)
Pozn.: VTT, který je koordinátorem projektu SAFOODNET, vydává řadu vědeckých publikací. Tyto publikace se zaměřují na různé oblasti vědecké činnosti. Jedna z těchto oblastí se týká “Biotechnologie, potravinářského průmyslu, farmaceutických prostředků”. Vybrané vědecké práce jsou volně přístupné.
VTT Technical Research Centre of Finland, které se zabývá multidisciplinárním výzkumem, patří k největším výzkumným organizacím v severní Evropě.
Zdroj: Ing. Alexandra Kvasničková
Hodnocení
=> průměr 101