Renata Šarjaková, 27. červenec 2006
Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva
Je uveden přehled spotřeby potravin rostlinného původu ve evropských 14 zemích v období 1961 až 2001.

Je uveden výtah z Evropské zprávy o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva, kde jsou shrnuty výsledky spotřeby potravin  ze 14 evropských zemí (Belgie, Dánko, Finsko, Francie, Itálie, Maďarsko, Německo, Norsko, Portugalsko,  Rakousko, Řecko,  Španělsko, Švédsko a Velká Británie). Sledovaným obdobím byly léta 1961 až 2001. Datové údaje byly získány z informační báze FAO Food Balance Sheets a z databanky DAFNE. V této části jsou uvedeny výsledky spotřeby potravin rostlinného původu, a to ovoce, zelenina, brambory, obiloviny, cukr a cukrovinky, luštěniny, ořechy a olejnatá semena a rostlinné oleje se specielními údaji o spotřebě olivového oleje.  V zprávě jsou uvedeny státy s nejvyšší a nejnižší úrovni spotřeby v kg ročně na průměrného spotřebitele v jednotlivých potravinových komoditách.

 

Stránský, M.: Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva. Výživa a potraviny, 61, 2006, č. 4, s. 110 - 111

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 019
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář