- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Evropská zpráva o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva
Je uveden výtah z Evropské zprávy o výživovém a zdravotním stavu obyvatelstva, kde jsou shrnuty výsledky spotřeby potravin ze 14 evropských zemí (Belgie, Dánko, Finsko, Francie, Itálie, Maďarsko, Německo, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Řecko, Španělsko, Švédsko a Velká Británie). Sledovaným obdobím byly léta 1961 až 2001. Datové údaje byly získány z informační báze FAO Food Balance Sheets a z databanky DAFNE. V této části jsou uvedeny výsledky spotřeby potravin rostlinného původu, a to ovoce, zelenina, brambory, obiloviny, cukr a cukrovinky, luštěniny, ořechy a olejnatá semena a rostlinné oleje se specielními údaji o spotřebě olivového oleje. V zprávě jsou uvedeny státy s nejvyšší a nejnižší úrovni spotřeby v kg ročně na průměrného spotřebitele v jednotlivých potravinových komoditách.