Volný chov prasat
Renata Šarjaková, 28. listopad 2005
Volný chov prasat
může být srovnatelný s chovem v uzavřených stájích i po stránce ekonomické.

Možnosti náhrady antibiotik
Renata Šarjaková, 28. listopad 2005
Možnosti náhrady antibiotik
V dubnu 2005 dostala FDA (Food and Drug Administration) v USA podnět ke zrušení sedmi tříd antibiotik jako krmných aditiv.

PROSBA O POMOC
Renata Šarjaková, 28. listopad 2005
PROSBA O POMOC
Konopářský svaz připravuje pro širokou laickou i odbornou veřejnost vydání populárně naučné publikace, zaměřené na pěstování a zpracování technického konopí.
 

Redukce prachu a plísní ve stájích
Renata Šarjaková, 28. listopad 2005
Redukce prachu a plísní ve stájích
Počet farmářů trpících dýchacími potížemi v posledních letech významně stoupl, proto je třeba věnovat velkou pozornost redukci zatížení stájí prachem a plísněmi.

TROUMIX ACID - směs org. kyselin a jejich solí
Renata Šarjaková, 21. listopad 2005
TROUMIX ACID - směs org. kyselin a jejich solí
Pomocí přípravku Troumix Acid je možné dosáhnout účinné acidifikace krmiv, pitné vody, mléka nebo mléčných náhražek.

Detekce vedlejších živočišných produktů v krmivech
Renata Šarjaková, 14. listopad 2005
Detekce vedlejších živočišných produktů v krmivech
Krize s BSE na konci 90. let minulého století odhalila riziko zkrmování živočišných proteinů hospodářským zvířatům.

Probiotika snižují mortalitu prasat před odstavem
Renata Šarjaková, 14. listopad 2005
Probiotika snižují mortalitu prasat před odstavem
Výzkumem bylo zjištěno, že probiotika (krmná aditiva živých mikroorganismů) aplikovaná do krmiv pro prasnice snižují představovou mortalitu selat.

Problémy s klostridiemi v chovu telat
Renata Šarjaková, 8. listopad 2005
Problémy s klostridiemi v chovu telat
V boji s klostridiemi je nejdůležitější prevence –minimalizovat stres a zabránit tak pomnožení choroboplodných zárodků.

El. vodivost mléka - indikátor m,astitidy u krav
Renata Šarjaková, 8. listopad 2005
El. vodivost mléka - indikátor m,astitidy u krav
Odborníci diskutují o využití elektrické vodivosti mléka ve šlechtitelských programech a srovnávají ji s ostatními vlastnostmi užívanými pro genetickou selekci za účelem redukce výskytu mastitid.

Vliv genotypu a sezónnosti na kvalitu vepřového masa
Renata Šarjaková, 8. listopad 2005
Vliv genotypu a sezónnosti na kvalitu vepřového masa
Ze Španělska informují, že roční období významně ovlivňuje kvalitu jatečného těla a masa prasat. Genetika je méně podstatný faktor než doba porážky.