Úspěšný norský program
Renata Šarjaková, 9. březen 2006
Úspěšný norský program
Antibiotika jsou v chovu hospodářských zvířat v Norsku používána jen zřídka.

Dvoufázové krmení zaprahnutých krav
Renata Šarjaková, 9. březen 2006
Dvoufázové krmení zaprahnutých krav
Krávy v období stání na sucho je nutné rozdělit do dvou skupin a podávat jim odlišnou krmnou dávku.

Méně antibiotik v chovu dojnic
Renata Šarjaková, 9. březen 2006
Méně antibiotik v chovu dojnic
Biomléko obsahuje méně somatických buněk.

Využití inulinu ve výživě zvířat - zkušenosti z Belgie
Renata Šarjaková, 9. březen 2006
Využití inulinu ve výživě zvířat - zkušenosti z Belgie
Inulin může být standardní složkou krmiv pro zvířata.

Dietetické změny pro zlepšení užitkovosti prasat po odstavu
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Dietetické změny pro zlepšení užitkovosti prasat po odstavu
Řada studií ukazuje na příznivý vliv vysoké dávky laktózy ve startérových krmivech na zlepšení rychlosti růstu, zvýšení přijmu krmiva, na morfologii střeva a redukci populace E. coli.

Vliv typu obilovin a exogenních enzymů na stravitelnost živin, mikroflóru a emisi amoniaku vykrmovan
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Vliv typu obilovin a exogenních enzymů na stravitelnost živin, mikroflóru a emisi amoniaku vykrmovan
Závěr studie z Irska uvádí, že přídavek enzymu do krmiva založeného na ječmeni zvýšil nejen stravitelnost živin, ale také emisi amoniku.

Vliv vitaminu E na zdravotní stav vemene
Renata Šarjaková, 7. březen 2006
Vliv vitaminu E na zdravotní stav vemene
Zkrmováním vitaminu E u suchostojných krav je možné podpořit dobrý zdravotní stav vemene.

Dědičné dispozice pro onemocnění paznehtů
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Dědičné dispozice pro onemocnění paznehtů
Problémům v oblasti zdravotního stavu paznehtů je třeba věnovat mimořádnou péči.

Vyšší přírůstky díky pasterovanému mléku
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Vyšší přírůstky díky pasterovanému mléku
Krmení telat pasterovaným mlékem mělo příznivý vliv na příjem krmiva a celkový zdravotní stav zvířat.

Vliv zaprahnutí na mléčnou užitkovost
Renata Šarjaková, 6. březen 2006
Vliv zaprahnutí na mléčnou užitkovost
Výsledky dánského výzkumu prokázaly, že vysokoužitkové holštýnské dojnice, u kterých nedošlo k zaprahnutí, nadojily na počátku následující laktace o 22 % mléka méně.