Nová léčba mastitid
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Nová léčba mastitid
Aplikace Poly-x kravám stojícím na sucho je alternativou k aplikaci antibiotik; dává podnět k mobilizaci imunitního systému speciálně k produkci bílých krvinek, které ničí bakterie.

Vliv šafránu na oxidační stabilitu vaječného žloutku
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Vliv šafránu na oxidační stabilitu vaječného žloutku
Anti oxidační složky šafránu, které postupují krmivem do vaječného žloutku, zvyšují jeho antioxidační potenciál.

Náhrada antibiotických stimulátorů růstu
Renata Šarjaková, 30. březen 2006
Náhrada antibiotických stimulátorů růstu
Francouzští vědci se snažili pomocí vyváženého poměru aminokyselin minimalizovat nárůst imunitního stresu po zákazu používání antibiotických stimulátorů růstu.

Diagnostika březosti z výkalů
Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Diagnostika březosti z výkalů
Výsledky japonského výzkumu dokazují, že výkaly mohou být využity jako alternativa plazmy a mléka pro zjišťování koncentrace progesteronu za účelem stanovení březosti u jalovic a u krav.

Méně Cu a Zn v odchovu selat
Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Méně Cu a Zn v odchovu selat
Výsledky nizozemských a německých studií prokázaly, že zvýšený obsah mědi a zinku v odchovu selat má negativní vliv na následný výkrm.

Vliv doplňku Cu na profil lipidů a kvalitu jatečného těla kůzlat
Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Vliv doplňku Cu na profil lipidů a kvalitu jatečného těla kůzlat
Snížené ukládání tuku v jatečném těle kůzlat v souvislosti s vyšším doplňkem mědi je příznivé pro spotřebitele a může snížit odpady z jatečného těla.

Vedlejší produkty - alternativní krmivo pro prasata
Renata Šarjaková, 28. březen 2006
Vedlejší produkty - alternativní krmivo pro prasata
Zkrmování vedlejších produktů z krmiv pro domácí mazlíčky zaručuje u prasat stejnou užitkovost jako běžná krmiva.

Geneticky vyšlechtěná prasata s příznivým dopadem na lidské zdraví
Renata Šarjaková, 27. březen 2006
Geneticky vyšlechtěná prasata s příznivým dopadem na lidské zdraví

Americkým vědcům se podařilo pomocí genetického inženýrství vyšlechtit prasata, jejichž mastné kyseliny by mohly být přínosné pro lidské zdraví. Podle odborníků se tak otevírá cesta ke zdravějším zdrojům vepřového a slaniny.  


Kys. máselná a jatečná výtěžnost brojlerů
Renata Šarjaková, 20. březen 2006
Kys. máselná a jatečná výtěžnost brojlerů
Kyselina máselná působí u brojlerů infikovaných kokcidiemi příznivě na udržení užitkovosti a kvality jatečného těla.

Hladina vitaminu D ovlivňuje užitkovost brojlerů
Renata Šarjaková, 20. březen 2006
Hladina vitaminu D ovlivňuje užitkovost brojlerů
Podle výsledků výzkumu ovlivňuje hladina vitaminu D3 aplikovaná nosnicím - matkám brojlerů - užitkovost kuřat.