- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Biotin a mléčné proteiny
Nizozemská společnost Cehave Landbouwbelang zvýšila obsah biotinu (vitamin H) ve speciálních krmivech a minerálních směsích určených pro vysokoužitkové dojnice. Testování v běžné zemědělské praxi potvrdilo, že obohacení krmiva o biotin má příznivý vliv na příjem krmiva a množství mléčných bílkovin. O esenciálním vitaminu H je známo, že má pozitivní vliv na příjem krmiva, mléčnou produkci a kvalitu paznehtů. Při experimentech s biotinem v zemědělských podnicích s průměrnou mléčnou užitkovostí 9000 kg mléka se prokázalo, že dojnice zvýšily svůj příjem sušiny krmiva až o 0,6 kg. Dále došlo ke zvýšení mléčné užitkovosti o 0,8 kg, množství tuku pokleslo o 0,05 % a naopak došlo ke zvýšení množství mléčných bílkovin o 0,03 % (v průběhu celé laktace). Na počátku laktace byly zjištěné rozdíly nejvýraznější.
Další informace jsou k dispozici na internetové adrese www.voeders.nl
Primus, 2005, č. 12, s. 30 Zdroj info UZPI