- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Kukuřice z pohledu medvědů
Ta by mohla být v následujících dnech testována, jelikož sklizeň je již na dohled, a protože pondělní zpráva o vývoji plodin v USA ukázala, že až 68 % ve Spojených státech vyseté kukuřice je hodnoceno známkou dobrý až excelentní. To je díky dřívějšímu výsevu pro tuto dobu nad úrovní dlouhodobého průměru.
S ohledem na zmíněné je možné, že kukuřice v předstihu před začátkem sklizně v příštích týdnech otestuje hranici 350 centů za bušl a snad i nižší. Kukuřice se stále obchoduje pod 20 a 100denním klouzavým průměrem, což nám říká, že trend zůstává negativní a dlouhodobě neporušený. A přestože slabší dolar může představovat určitou formu supportu, hlavním problémem kukuřice zůstává více než dostatečný objem zásob v celosvětovém měřítku.
Před dvěma týdny americké ministerstvo zemědělství (USDA) ve své pravidelné měsíční zprávě uvedlo, že produkce v USA by měla dosáhnout 14,6 miliardy bušlů. To sice kvůli mírně menší oseté ploše v letošním roce není rekord, ale stále jde o vynikající výsledek.
Kukuřice nyní vstupuje do sezónního období nízké volatility s možností přetrvávání ztrát. Klasický medvědí trend, neboť trh s obilím se zdá být náchylný k opakovanému testování nedávných minim.
Robert Černík, analytik 23.8.18
Zdroj: Barchart.com, Investing.com, Bloomberg.com
NENECHTE SI UJÍT ŽÁDNOU Z NOVINEK, ANALÝZ A OBCHODNÍCH TIPŮ TÝMU PRIMSTOCK. SLEDUJTE NÁS NA FACEBOOKU, TWITTERU A LINKEDIN