Renata Šarjaková, 11. listopad 2021
Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin
Jak vznikají kvalitní české potraviny? Kdo jsou lidé, kteří se starají o to, abychom měli dostatek jídla na našich stolech?
Agrární komora ČR považuje za nezbytné vyjádřit se k pořadu České televize Bilance. Jedná se o díl Budoucnost jídla a jídlo budoucnosti, který byl odvysílaný ve středu 3. 11. 2021 a najdete jej zde. Pořad považujeme za nevyvážený z několika následujících důvodů.
Zemědělství je stejně jako ostatní obory lidské činnosti závislé na stabilních dodávkách energií. Moderní živočišná výroba dokáže zužitkovat odpady ze své produkce a zajistit energie nejenom pro svůj provoz. Chovy prasat a skotu na maso i mléko jsou tak méně energeticky náročné a zároveň stále zajišťují přirozené hnojivo pro zemědělské pozemky a pěstování rostlinných plodin.