Úvodní stranaZprávyAgrární komora ČR
Podzimní recepty, které zahřejí
Renata Šarjaková, 16. listopad 2021
Podzimní recepty, které zahřejí

Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápadem jsou proto vydatné polévky bohaté na ingredience, pro které nemusíme chodit daleko. Brambory, houby nebo kořenová zelenina? To vše by nám v těchto měsících v kuchyni rozhodně nemělo chybět. Pokud hledáte inspiraci, vsaďte na naše kulinářské tipy!


Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin
Renata Šarjaková, 11. listopad 2021
Kuchařka Chili Ta Thuy zahájila turné u českých výrobců potravin
Jak vznikají kvalitní české potraviny? Kdo jsou lidé, kteří se starají o to, abychom měli dostatek jídla na našich stolech?

Zemědělci pěstují stále více českého modrého máku
Renata Šarjaková, 11. listopad 2021
Zemědělci pěstují stále více českého modrého máku
Letošní sklizeň máku byla nejvyšší za posledních dvanáct let. Současně výrazně poklesly dovozy oproti předchozím rokům.

Epidemie obezity: Připrav se, hrajem!
Renata Šarjaková, 11. listopad 2021
Epidemie obezity: Připrav se, hrajem!
Mladá fronta DNES - Hovory z lán(ů)

Z Komoditní rady pro vejce a drůbeží maso ze dne 3.11.2021
Renata Šarjaková, 9. listopad 2021
Z Komoditní rady pro vejce a drůbeží maso ze dne 3.11.2021
Jednání komoditní rady pro vejce a drůbež při AK ČR vedl její předseda Zdeněk Štěpánek, který v úvodním slovu zhodnotil současnou situaci v sektoru chovu drůbeže.

Reakce AK na seriál ČT Kapka vody
Renata Šarjaková, 9. listopad 2021
Reakce AK na seriál ČT Kapka vody
Agrární komora ČR považuje za nezbytné vyjádřit se k seriálu Kapka vody, který vysílá Česká televize v hlavním vysílacím čase na ČT1 a ČT2.

Reakce AK na pořad ČT Bilance: Budoucnost jídla a jídlo budoucnosti
Renata Šarjaková, 9. listopad 2021
Reakce AK na pořad ČT Bilance: Budoucnost jídla a jídlo budoucnosti

Agrární komora ČR považuje za nezbytné vyjádřit se k pořadu České televize Bilance. Jedná se o díl Budoucnost jídla a jídlo budoucnosti, který byl odvysílaný ve středu 3. 11. 2021 a najdete jej zde. Pořad považujeme za nevyvážený z několika následujících důvodů.


Listopadová „eska“ a summit v Glasgow
Renata Šarjaková, 3. listopad 2021
Listopadová „eska“ a summit v Glasgow
Mladá fronta DNES - Hovory z lán(ů)

Informace z jednání představenstva ze dne 20.10.2021
Renata Šarjaková, 3. listopad 2021
Informace z jednání představenstva ze dne 20.10.2021
Šesté letošní jednání Agrární komory ČR se uskutečnilo 20. října 2021 na pozvání a v prostorách Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. v Hradištku.

Budoucnost živočišné výroby? Energeticky soběstačná farma
Renata Šarjaková, 3. listopad 2021
Budoucnost živočišné výroby? Energeticky soběstačná farma

Zemědělství je stejně jako ostatní obory lidské činnosti závislé na stabilních dodávkách energií. Moderní živočišná výroba dokáže zužitkovat odpady ze své produkce a zajistit energie nejenom pro svůj provoz. Chovy prasat a skotu na maso i mléko jsou tak méně energeticky náročné a zároveň stále zajišťují přirozené hnojivo pro zemědělské pozemky a pěstování rostlinných plodin.


Úvodní stranaZprávyAgrární komora ČR