- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Poptávka po mléčných biopotravinách stoupá
Díky novým dodavatelům se OLMA dostává v průměrném denním nákupu biomléka až na cca 15000 litrů a nadále jedná o dalších dodávkách v tuzemsku i zahraničí. Olma a.s. vyrábí certifikované biopotraviny pod značkou Olma BIO a BIO Via Natur již od roku 2000, kdy jako první mlékárna u nás získala certifikát opravňující k výrobě biopotravin BIO Via Natur. Kromě čerstvého BIO mléka baleného v PET lahvi to jsou čtyři druhy BIO jogurtů. „Poptávka po našich biopotravinách se neustále zvyšuje. Souvisí to s růstem životní úrovně zákazníků. Lidí, kteří tyto potraviny cíleně vyhledávají, přibývá,“ řekl Lubomír Románek z oddělení marketingu olomoucké mlékárny. „Uvažujeme o rozšíření nabídky stávajících produktů, zejména co se týče nových příchutí, ale v úvahu přicházejí i zcela nové výrobky.“ Certifikát „Bio-ekologického zemědělství“ garantuje čistě přírodní průběh vzniku produktu v celém procesu jeho vzniku. To znamená, že nikdo z výrobců nepoužil žádné chemické látky a tím je zaručena absolutní bezpečnost a nezávadnost produktu. Spotřebitel tak má naprostou jistotu, že se do jeho organismu nedostanou škodlivá rezidua, která jsou jedním z rizikových faktorů civilizačních chorob. Biopotraviny odpovídají světovým trendům ve zdravé výživě. Nárůst zájmu o ně stoupl za poslední tři roky o více než 25%. Přesto tvoří biopotraviny necelé jedno procento z celkové spotřeby potravin.
Zdroj: Potravinářská komora, 01.02.2007